Janvārī no "Rīgas satiksmes" transportiem par maskas neesamību izsēdināti 885 pasažieri (7)

Rūta Reinsone
, Ziņu redaktore
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Turpinoties Covid-19 uzsliesmojumam, joprojām būtiska paliek masku nēsāšana un pareiza to nēsāšana kā sabiedriskās vietās, tā sabiedriskajā transportā. Janvārī no “Rīgas satiksmes” transportiem par maskas neesamību, kā arī par nepareizu tās nēsāšanu izsēdināti 885 pasažieri, tā portālu TVNET informē “Rīgas satiksmes” sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Rozīte.

Janvārī biļešu kontrolieri kopumā veikuši 18 668 sabiedriskā transporta pārbaudes. “Rīgas satiksmes” kontrolieri sabiedriskajā transportā veic ne tikai biļešu pārbaudes, bet arī pastiprināti pievērš uzmanību, vai pasažieri brauciena laikā lieto mutes un deguna aizsegu, kā arī, vai to lieto pareizi.

Pēc kontrolieru novērojumiem, janvārī pasažieri ļoti apzinīgi ievērojuši epidemioloģiskās prasības nosacījumus un maskas lieto lielākā daļa pasažieru – aptuveni 98 %.

No 25. janvāra sabiedriskajā transportā pasažieriem jāvalkā respiratori vai medicīniskās sejas maskas. Kontrolieri pārbaužu laikā pievērš pastiprinātu uzmanību arī maskas veidam. Šajā ziņā arī vērojama pozitīva tendence un kontrolieru novērojumi liecina, ka starpgadījumi par šo jautājumu transportā nav bijuši.

Ja pārbaužu laikā kādam pasažierim nav sejas maskas, biļešu kontrolieris vispirms pasažierim norāda uz to, kāda sejas maska ir jālieto, to, kā maska lietojama, ja tā lietota nepareizi.

Gadījumos, kad pasažieris neatsaucas aicinājumam, tas tuvākajā pieturvietā tiek palūgts izkāpt no transportlīdzekļa.

Šobrīd “Rīgas satiksmē” ar Covid-19 slimo aptuveni 150 darbinieki. Par kontaktpersonām noteikti nedaudz vairāk par 100 darbiniekiem. Kā nelielu, bet būtisku atbalstu uzņēmumam “Rīgas satiksmes” pārstāve norāda šobrīd noteikto kārtību, proti, ievērojot testēšanas algoritmu, ir iespēja strādāt arī kontaktpersonām, kā arī iespējama ātrāka Covid-19 slimnieku atgriešanās darbā, ja nav slimības pazīmju.

Šāds atbalsta mehānisms šobrīd ir būtisks uzņēmuma nepārtrauktai darbībai, jo saslimušo pieauguma temps ir ļoti straujš.

Ar Covid-19 slimo darbinieku prombūtne šobrīd būtisku ietekmi uz pakalpojuma sniegšanu vēl neatstāj. Taču pie vēl straujākas vīrusa izplatības situācija var mainīties.

Jau ziņots, ka trešdien, 2.februārī, jauno Covid-19 gadījumu skaits pirmo reizi pārsniedza 10 000. Līdz šim lielākais Covid-19 gadījumu skaits vienā dienā bija fiksēts 29.janvārī, kad inficēšanos konstatēja 9626 cilvēkiem.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu