Šosezon izdzisusi viena bļitkotāja dzīvība (1)

Rūta Reinsone
, Ziņu redaktore
CopyLinkedIn Draugiem X
Zemledus makšķernieki Baltezerā. Ilustratīvs attēls
Zemledus makšķernieki Baltezerā. Ilustratīvs attēls Foto: Jānis Škapars/TVNET

Šoziem, laika periodā no 2021. gada novembra līdz 2022. gada 3. februārim, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir izglābis divus zemledus makšķerniekus, bet bojā gājis viens bļitkotājs, informē VUGD pārstāve Agrita Vītola.

Salīdzinot ar pagājušo ziemu, laika periodā no 2020. gada novembra līdz 2021. aprīlim,

bojāgājušo zemledus makšķernieku šogad ir mazāk – ziemu iepriekš tie bijuši 11.

Šoziem pirmais izsaukums bijis pērnā gada 13. decembrī, kur Talsu novada Ķūļciema pagastā uz Engures ezera ledus atradās divi cilvēki un saviem spēkiem nespēja tikt krastā, jo bija izveidojusies bieza migla. Ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot autocisternas skaņas signālu un gaismas lukturus, kā arī nepārtraukti sazinoties ar cilvēkiem, atrada cilvēkus aptuveni divus kilometrus no krasta. Izglābtie makšķernieki tika nogādāti krastā.

Zemledus makšķernieki Baltezerā
Zemledus makšķernieki Baltezerā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Savukārt pērn, 18. decembrī, tika saņemts izsaukums uz Mārupes novada Salas pagastu, kur Lielupē, apmēram 300 metrus no krasta, kāds cilvēks bija ielūzis ledū. Izmantojot glābšanas dēli, glābēji cietušo nogādāja krastā un nodeva NMPD mediķiem.

Viens no pēdējiem gadījumiem diemžēl bijis traģisks: 19. decembrī tika saņemts izsaukums uz Limbažu novada Pāles pagastu, kur uz dīķa atradās makšķernieku piederumi, bet pats cilvēks nebija redzams.

Notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji atrada ledū ielūzušu cilvēku, kurš bija gājis bojā, un izcēla mirstīgās atliekas krastā.

Tāpat ziņots, ka janvāra beigās glābēji saņēma izsaukumu uz Jūrmalu, kur uz Lielupes ledus atradās astoņi zemledus makšķernieki. Notikuma vietā ierodoties glābējiem, cilvēki spēja nokļūt krastā pašu spēkiem, līdz ar to glābšanas darbi nebija jāveic. Viens no makšķerniekiem, kas atradās uz nedrošā ledus, bija nepilngadīgais.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu