Augšdaugavas novadā no kādas automašīnas izņemtas vairāk nekā 110 000 kontrabandas cigarešu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Kontrabandas cigaretes. Ilustratīvs attēls.
Kontrabandas cigaretes. Ilustratīvs attēls. Foto: Valsts ieņēmumu dienests

Pagājušajā nedēļā, 2.februārī, robežsargi Augšdaugavas novadā izņēmuši vairāk nekā 110 000 kontrabandas cigarešu.

Veicot imigrācijas kontroli, Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes robežsargi uz Daugavpils šosejas Augšdaugavas novada Līksnas pagastā pārbaudei mēģināja apturēt kādu "Volvo V70" automašīnu, taču tās vadītājs neapstājās un metās bēgt. Sekojot automašīnai, robežsargi pēc neilga brīža konstatēja to pamestu kādā vasarnīcu kompleksā Ļubastes ciemā, bet mašīnas bagāžas nodalījumā un salonā konstatēja vairākas somas ar kontrabandas cigaretēm "NZ Gold".

Kopumā robežsargi izņēma 111 640 cigaretes "NZ Gold" ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Nākamajā dienā aizdomās par saistību ar noziedzīgo nodarījumu robežsargi aizturēja kādu personu. Izmeklēšana vēl turpinās.

Kriminālprocess uzsākts pēc Krimināllikuma 221.panta trešās daļas par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu un pārvietošanu, ja tā izdarīta lielā apmērā. Par minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu likums paredz sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, ar probācijas uzraudzību, ar sabiedrisko darbu vai ar naudas sodu.

Pret aizturēto personu sākts arī administratīvā pārkāpuma process pēc Ceļu satiksmes likuma 52.panta piektās daļas par nepakļaušanos personas, kura ir pilnvarota pārbaudīt transportlīdzekļa vadītāja dokumentus, atkārtotai vai vairākkārtējai prasībai apturēt transportlīdzekli. Par šāda veida pārkāpumu piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 1200 līdz 2000 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem. Lietas materiāli pēc piekritības nosūtīti Valsts policijai.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu