VUGD atgādina, ka visos mājokļos obligāti ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Dūmu detektors. Ilustratīvs attēls.
Dūmu detektors. Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Trešdien nelielā ugunsgrēkā Krāslavā cietis cilvēks, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Plkst.11.07 tika saņemts izsaukums Latgales ielā Krāslavā, kur trīsstāvu mājas dzīvoklī pie krāsns dega malka un sadzīves priekšmeti viena kvadrātmetra platībā. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst.11.53 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza. Dūmu detektors mājoklī nebija uzstādīts.

VUGD atgādina, ka, rūpējoties par siltumu mājoklī, jābūt piesardzīgiem. Neuzmanīga rīcība un apkures iekārtu nepareiza izmantošana ir vieni no izplatītākajiem ugunsgrēku izcelšanās iemesliem.

Naktī plkst.00.33 tika saņemts izsaukums uz Jelgavas novada Vilces pagastu, kur dega vienstāva māja pilnā 88 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās evakuējās divi cilvēki. Plkst.05.08 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts. Mājoklī dūmu detektors nebija uzstādīts.

VUGD atgādina, ka visos mājokļos - gan dzīvokļos, gan privātmājās - obligāti ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, bet privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu.

Plkst.20.30 VUGD saņēma izsaukumu uz Ludzas novada Mežvidu pagastu, kur dega vienstāva ražošanas ēka ar piebūvi 400 kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās no liesmām nosargāt blakus esošo angāru, kura atradās tehnika. Plkst.04.12 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 48 izsaukumus - 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 21 uz glābšanas darbiem, bet 15 izsaukumi bija maldinājumi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu