Bāru asociācija: Ierobežojumu mazināšana ir būtībā pēdējā brīdī pamests glābšanas riņķis (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Latvijas Bāru asociācija aicina valdību atbalstīt Ekonomikas ministrijas (EM) izstrādātos priekšlikumus epidemioloģisko ierobežojumu mazināšanai, tā pauda Latvijas Bāru asociācijas valdes loceklis un naktskluba "Pūce, klubs naktī" līdzīpašnieks Oskars Ikstens.

"EM sagatavotais priekšlikums no 1.marta atcelt darba laika, platību un plūsmas regulēšanas ierobežojumus, ir būtībā pēdējā brīdī pamests glābšanas riņķis bāru un izklaides industrijai, kas praktiski jau pagājusi zem ūdens," min Ikstens.

Viņš arī atzīmē, ka Latvija ar drastiskiem ierobežojumiem kultūras un izklaides industrijā ir palikusi tālu aiz Baltijas kaimiņiem.

"Ir būtiski, lai atsākoties tūrisma sezonai, Latvija spētu ārzemju viesiem piedāvāt līdzvērtīgus pakalpojumus, pretējā gadījumā gadu desmitiem būvētā, pandēmijas laikā jau tā pamatīgus satricinājumus pārdzīvojusī tūrisma industrija tiks sagrauta pilnībā. Politiķiem ir svarīgi saprast, ka EM piedāvātais izejas plāns ir vienīgā iespēja iepūst pēdējo dvašu nozarēs, kas knapi elpo," pauž Ikstens.

Asociācijā norāda, ka pēdējos gandrīz divus gadus bāri un naktsklubi ir strādājuši izdzīvošanas režīmā. "Pandēmijas ēnā bankrotējušas neskaitāmas izklaides vietas, bārmeņi un oficianti bijuši spiesti pārprofilēties profesionāli un pilsētu ielās agrākās līksmības vietā valda stings klusums.

Mūsu tuvākās un tālākās kaimiņvalstis jau ir lēmušas par līdzšinējo ierobežojumu atcelšanu," atzīmē asociācijā.

Latvijas Bāru asociācija aicina Latvijas Ministru prezidentu, ministrus un Saeimu samazināt pulcēšanās ierobežojumus un apstiprināt sagatavoto priekšlikumu paketi pārdomātai iziešanai no ārkārtējās situācijas.

"Latvijas Bāru asociācija atbalsta ekonomikas ministra Jāņa Vitenberga un viņa komandas izstrādātos priekšlikumus un uzskata tos par efektīvu plānu ekonomikas atdzīvināšanai un darba atsākšanai," pauž asociācijā.

Jau vēstīts, ka Ministru kabinets par epidemioloģisko ierobežojumu mazināšanu plāno vienoties nākamās nedēļas valdības sēdē 15.februārī.

Otrdien, 8.februārī, valdības sēdē par ierobežojumu jautājumu starp valdības locekļiem izvērsās plaša diskusija pēc tam, kad Ministru prezidents Krišjānis Kariņš pēc ziņojuma par Covid-19 saslimušajiem norādīja, ka valdībai būtu radikāli jāmaina pieeja attiecībā uz epidemioloģiskajām prasībām, ņemot vērā iepriekšējās prognozes, kurās Covid-19 stacionēto skaits tika paredzēts krietni augstāks, nekā tas ir pašlaik.

Tāpat premjers pauda, ka Latvijai vajadzētu salāgot epidemioloģiskās prasības ar Baltijas kaimiņvalstīm, Lietuvu un Igauniju, kur nav slēgtu nozaru.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu