Āboliņš: NEPLP prioritāte būs informatīvās telpas drošība (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētājs Ivars Āboliņš.
Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētājs Ivars Āboliņš. Foto: Zane Bitere/LETA

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) prioritāte būs informatīvās telpas drošība, pauda padomes priekšsēdētājs Ivars Āboliņš.

Viņš norādīja, ka tostarp NEPLP būs svarīga vietējo mediju stiprināšana, kā arī cīņa ar pirātismu, jo nelegālā satura patērēšana nodara reālus zaudējumus Latvijas medijiem, proti, tā ir no Latvijas medijiem izņemta nauda. Tāpat padome vēlas īstenot kabeļoperatoru nozares pilnu auditu, jo šajā jomā ir daudz izaicinājumu un daudz lietu ir saglabājies vēl no 90.gadiem.

Āboliņš minēja, ka ir arī jāizveido pakalpojumu pēc pieprasījuma uzraudzības sistēma. "Pirms diviem gadiem Latvijā bija reģistrēti vien daži pakalpojumi pēc pieprasījuma sniedzēji. Šobrīd mēs redzam, ka ir ļoti liels jaunpienācēju klāsts, un ir skaidrs, ka pēc diviem trim gadiem tie būs līdzvērtīgi radio un televīzijām. Tas būtībā ir jauns elektronisko plašsaziņas līdzekļu veids, kas šobrīd ļoti strauji uzņem apgriezienus," sacīja NEPLP priekšsēdētājs.

Vienlaikus Āboliņš atzīmēja, ka nozīmīga ir arī starptautiskā sadarbība. "Mēs būtībā divu gadu laikā esam kļuvuši par vienu no aktīvākajiem regulatoriem Eiropā sadarbības jautājumos, un citi regulatori prasa mums viedokli un lūdz dalīties ar pieredzi," piebilda NEPLP priekšsēdētājs.

Tāpat starp prioritātēm Āboliņš minēja mediju pratību, kas pašlaik ir NEPLP atbildība.

NEPLP priekšsēdētājs atklāja, ka jaunajam padomes sastāvam, kurā ir viņš, Aurēlija Ieva Druviete, Ieva Kalderauska, Ilva Milzarāja un Andis Plakans, atbildības jomas sadalīt bijis ļoti viegli. "Mēs katrs nosaucām jomas, ko gribētu pārvaldīt, un pusstundas laikā vienojāmies par to sadali. Viss notika ļoti koleģiāli. Jaunie kolēģi sāka strādāt 2.februārī, un es ļoti pozitīvi skatos uz mūsu sadarbību nākotnē," teica Āboliņš.

NEPLP ir neatkarīga institūcija, kas atbilstoši savai kompetencei pārstāv sabiedrības intereses elektronisko plašsaziņas līdzekļu jomā. Padome uzrauga, lai to darbībā tiktu ievērota Satversme, Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likums un citi normatīvi.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu