"Politico": Boriss Džonsons Ukrainas jautājumā plāno ciešāku sadarbību ar Baltiju (8)

TVNET/Politico
CopyLinkedIn Draugiem X
Boriss Džonsons
Boriss Džonsons Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons pastiprinās diplomātiskās attiecības ar Baltiju un Ziemeļvalstīm, cenšoties panākt, lai Krievija neveic jaunu iebrukumu Ukrainā, vēsta medijs "Politico".

Džonsons šonedēļ dosies vizītē uz Eiropu, lai "nostiprinātu un paplašinātu Rietumu aliansi", pavēstīja britu premjera birojs.

Aizsardzības sekretārs Bens Voless "situācijas pasliktināšanās" dēļ priekšlaikus pārtrauca atvaļinājumu un šonedēļ Briselē tiksies ar Eiropas valstu aizsardzības ministriem.

"Joprojām pastāv deeskalācijas un diplomātijas iespējas, un premjerministrs kopā ar sabiedrotajiem nepagurdams strādās pie tā, lai Krievija atkāptos no bezdibeņa malas," sacīja Džonsona pārstāvis.

Pagaidām netiek atklāts, ar kuru valstu līderiem Džonsons plāno tikties vai kuras valstis apmeklēt, taču Dauningstrītas sniegtā informācija liecina, ka viņš koncentrēsies uz Baltijas valstīm un Skandināviju.

Izlūkdienesti Džonsonam ik dienas ziņo par Krievijas bruņoto spēku pulcēšanu pie Krievijas robežas ar Ukrainu.

Vienlaikus Džonsons ar sabiedrotajiem plāno sniegt vēl plašāku aizsardzības un ekonomisko atbalstu Ukrainai. Tas tiks izziņots tuvākajās dienās, vēsta "The Guardian".

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu