Krievijas aizsardzības ministrs apgalvo, ka daļa armijas mācību tuvojas noslēgumam (35)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Mihhail Metzel/TASS/Scanpix

Krievijas karavīru mācības notiek praktiski visās flotēs un kara apgabalos, un daļa mācību tuvojas noslēgumam, pirmdien pavēstīja Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu.

"Daļa šo mācību tuvojas noslēgumam, daļa tiks pabeigta tuvākajā laikā," tiekoties ar prezidentu Vladimiru Putinu, sacīja Šoigu.

"Mācības rīko Rietumu kara apgabals, praktiski visās flotēs - gan Barenca jūrā, Melnajā jūrā, Baltijas jūrā, Klusā okeāna flote. Tajās piedalās praktiski visu kara apgabalu karavīri," norādīja ministrs.

10.februārī Krievija un Baltkrievija sāka plašus manevrus "Sojuznaja rešimostj-2022". Mācības Baltkrievijā, uz kurām Krievija pārsvieda daļu Austrumu kara apgabala daļu un vienību, notiks līdz 20.februārim.

Maskavā un Minskā apgalvo, ka Krievijas karavīri pēc mācībām atgriezīsies pastāvīgās dislokācijas vietās.

10.februārī Krievijas Melnās jūras flote pavēstīja, ka vienība ar Ziemeļu un Baltijas flošu sešiem lieliem desantkuģiem noslēgusi pārbraucienu pa Vidusjūru un Melno jūru un ieradusies Sevastopolē, okupētajā Krimā.

Sestdien Melnajā jūrā sākās mācības ar vairāk nekā 30 Krievijas karakuģu piedalīšanos. Manevros iesaistīta aviācija un krasta spēki, tiek atstrādāta okupētās Krimas aizsardzība.

Krievija paziņojusi, ka kuģošanai no 13. līdz 19.februārim tiek slēgti divi Melnās jūras rajoni un viens Azovas jūras rajons mācību norisei.

Ukraina 11.februārī paziņoja, ka Krievija atcēlusi Azovas jūras akvatorija slēgšanu.

Šobrīd Krievija ir sakoncentrējusi pie Ukrainas robežām vairāk nekā 100 000 vīru lielu karaspēka kontingentu, raisot bažas par jaunu iebrukumu kaimiņvalstī.

Putins piedraudējis, ka gadījumā, ja Maskava nesaņems viņa pieprasītās "drošības garantijas", viņam nāksies īstenot "militāri tehniskus pasākumus".

Komentāri (35)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu