Daudzdzīvokļu ēku iedzīvotājus vebinārā informēs par balkonu un lodžiju drošības palielināšanu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Lita Krone/LETA

Ekonomikas ministrija (EM) šogad 28.februārī rīkos vebināru daudzdzīvokļu ēku iedzīvotājiem un apsaimniekotājiem "Balkoni un lodžijas - problēmas un risinājumi", lai sekmētu daudzdzīvokļu ēku lodžiju un balkonu pastāvīgu apsekošanu un drošības palielināšanu.

Vebinārā daudzdzīvokļu ēku iedzīvotājus un apsaimniekotājus eksperti informēs par dzīvokļa īpašnieka pienākumiem balkonu un lodžiju uzturēšanā, kā arī par biežāk konstatētajām problēmām un iespējamiem risinājumiem.

Tāpat pasākumā plānots informēt par normatīvo regulējumu par balkoniem un lodžijām, kā arī par balkonu un lodžiju atjaunošanas risinājumiem. Tāpat vebinārā varēs uzzināt, kam pieder balkoni un lodžijas, kā tos padarīt drošākus un kā piesaistīt valsts atbalsta finansējumu to atjaunošanai.

EM ir veikusi vairākus pētījumus par balkonu tehnisko stāvokli, kā rezultātā sagatavoti arī tipveida risinājumi to atjaunošanai.

Pasākuma laikā eksperti iepazīstinās ar šo pētījumu rezultātiem.

Vienlaikus Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta eksperti stāstīs par prasībām balkonu un lodžiju norobežošanai. Pasākuma laikā varēs uzzināt arī par dažādiem risinājumiem balkonu un lodžiju tehniskā stāvokļa uzlabošanai.

Vebinārā piedalīsies EM, Patērētāju tiesību aizsardzības centra, AS "Attīstības finanšu institūcijas "Altum"", kā arī Būvmateriālu ražotāju asociācijas eksperti.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu