Miljons Instagram sekotāju 75 gadu vecumā. Lūk, dzīvs piemērs!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Raksta turpinājums
Foto: Instagram/trainwithjoan

Džoana Makdonalda ir pierādījums tam, ka nekad nav par vēlu mainīt savu dzīvi. Viņa tikai pirms pieciem gadiem sāka aizrauties ar fitnesu un nu jau ir populāra fitnesa influencere. 

Džoanas pārvērtību ceļojums sākās pirms pieciem gadiem, kad viņa saprata, ka ir nogurusi no sāpīgā artrīta, kas pat nav ļāvis bez sāpēm uzkāpt pa kāpnēm. Lūzums notika mirklī, kad ārsts ieteica palielināt medikamentu devas. 

Viņas meita Mišela Makdonalda, fitnesa trenere, tobrīd viesojās pie viņas un izaicināja viņu veikt izmaiņas diētā un sākt vingrot, lai uzlabotu savas dzīves kvalitāti.

"Kad Mišela man izvirzīja ultimātu kaut ko darīt savā dzīvē, es sapratu, ka tas ir tagad vai nekad," sacīja Džoana Makdonalda. "Man bija apnicis būt slimai un vienmēr nogurušai. Tā bija eksistēšana, nevis dzīvošana."

2017. gada janvārī, tikai dažas nedēļas pirms savas 71. dzimšanas dienas, Džoana Makdonalda no savām mājām Kanādā lidoja uz Tulumu Meksikā, kur meitai Mišelai Makdonaldai un viņas vīram pieder sporta zāle.

Viņa sāka ievērot meitas izstrādāto diētas programmu, kuras mērķis bija nodrošināt, lai viņa piecās ēdienreizēs dienā saņemtu pietiekami daudz makroelementu — taukus, ogļhidrātus un olbaltumvielas. Paralēli notika aktīvi treniņi.

Pēc Džoanas teiktā, sievietei motivāciju radīja tas, ka viņa ļoti ātri sāka justies labāk. Jau pirmajā treniņu mēnesī viņa zaudēja apmēram 5 kilogramus, un tikai dažu mēnešu laikā viņa spēja samazināt medikamentu lietošanu uz pusi.

Atgriezusies Kanādā, viņa turpināja savu treniņprogrammu un diētu. "Es eju uz sporta zāli piecas dienas nedēļā," viņa teica, norādot, ka divas no šīm dienām ir treniņi, kas vērsti uz kardio. "Man patīk šī rutīna, jo tā dod to, ko gaidi!"

Pēdējo četru gadu laikā viņa atteikusies no medikamentiem pret augstu asinsspiedienu, paaugstināta holesterīna līmeni.

Džoanas meita viņu pamudināja izveidot Instagram kontu, lai dokumentētu savu progresu un sazinātos ar citiem cilvēkiem.

Šodien viņas "Train With Joan" Instagram kontam ir 1,5 miljoni sekotāju. 

Makdonalda dalījās arī ar pieciem padomiem cilvēkiem, kuri vēlas mainīt savu veselību neatkarīgi no vecuma.

Raksta turpinājums
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu