EDSO: Donbasa "republiku" atzīšana ir pretrunā ar Minskas vienošanos (15)

TVNET/LETA/DW
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas prezidenta Vladimira Putina lēmums atzīt Donbasa separātisko veidojumu neatkarību ir pretrunā ar Minskas vienošanos, naktī uz otrdienu apliecināja Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) īpašais pārstāvis Ukrainā un Austrumukrainas situācijas noregulējuma trīspusējā kontaktgrupā Miko Kinnunens, par šo Putina lēmumu paužot "dziļu nožēlu".

"Krievijai tāpat kā visām EDSO dalībvalstīm ir pienākums cienīt citu valstu, arī Ukrainas, suverenitāti un teritoriālo integritāti," norādīja Kinnunens."Ir ārkārtīgi svarīgi, lai šodienas lēmums nenovestu pie jaunām militārām darbībām un asinsizliešanas."

"Diplomātijai un sarunām nav alternatīvas," pavēstīja Kinnunens.

Dažas stundas iepriekš tika publiskota EDSO Īpašās monitoringa misijas atskaite, kurā teikts, ka laika posmā no 18.februāra vakara līdz 20.februārim novērotāji Austrumukrainā fiksējuši vairāk nekā 3000 uguns pārtraukšanas režīma pārkāpumu.

Doņeckas apgabalā notikuši vairāk 2158 militāri incidenti, arī 1100 sprādzieni, bet Luhanskas apgabalā - 1073 incidenti, ieskaitot 926 sprādzienus.

Staromihailivkā, kas atrodas prokrievisko kaujinieku kontrolētajā Doņeckas apgabala daļā, apšaudīts EDSO misijas minidrons, teikts atskaitē.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pirmdien atzina tā dēvēto Doņeckas un Luhanskas "tautas republiku" neatkarību, neraugoties uz rietumvalstu brīdinājumiem, ka šāds solis var novest pie jaunām sankcijām.

Putins pirmdienas vakarā uzdeva Aizsardzības ministrijai nodrošināt, lai Krievijas bruņotie spēki "uzturētu mieru" tā sauktajās Donbasa "tautas republikās".

Šis dekrēts nozīmē oficiālu Krievijas armijas ievešanu šajās jau iepriekš faktiski okupētajās Ukrainas austrumu teritorijās.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu