Lielbritānija nosaka sankcijas piecām Krievijas bankām un trim oligarhiem (23)

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Lielbritānija nolēmusi noteikt sankcijas piecām Krievijas bankām un trim miljardieriem, otrdien paziņojis Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons.

Nākamajā dienā pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina lēmuma atzīt okupēto Ukrainas teritoriju "neatkarību" un rīkojumu bruņotajiem spēkiem uzņemties atbildību par "drošību" līdz šim Maskavas uzturēto bruņoto bandu kontrolētajās teritorijās Donbasā, Džonsons, uzrunājot parlamentu, norādīja, ka tas ir "jauns iebrukums" kaimiņvalstī un "iegansts pilna mēroga uzbrukumam".

"Apvienotā Karaliste un mūsu sabiedrotie sāks uzlikt Krievijai sankcijas, kuras esam jau sagatavojuši," parlamenta deputātiem norādīja premjers, piebilstot, ka sankcijām tiks pakļauti uzņēmumi un personas, kuras "Kremlim ir stratēģiski nozīmīgas".

Džonsons brīdināja, ka gadījumā, ja Kremlis turpinās izrādīt agresiju pret Ukrainu, "gatavībā" ir citas sankcijas, kas tiks vērstas pret Maskavu.

Lielbritānijas valdības vadītājs tomēr prognozēja, ka priekšā stāv "ilgstoša krīze".

Piecas Krievijas bankas, kas pakļautas sankcijām ir "Rossija", "Promsvjazjbank", kā arī trīs bankas, kuru galvenie biroji atrodas okupētajā Krimā - "Genbank", "Industriaļnij sberegateļnij bank" un "Černomorskij bank rekonstrukcii i razvitija".

Sankcijas piemērotas arī Krievijas miljardieriem Genadijam Timčenko, Borisam Rotenbergam un Igoram Rotenbergam.

"Visi līdzekļi, kas viņiem atrodas Lielbritānijā, tiks iesaldēti, šīm personām tiks aizliegts šeit iebraukt, un mēs aizliegsim visām Lielbritānijas privātpersonām un uzņēmumiem kārtot jebkādus darījumus ar viņiem," paziņoja Džonsons.

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu