Ašeradens: Agri vai vēlu Putinu tiesās Hāgas tribunāls (33)

Laura Ozoliņa
, TVNET Financenet | KLIK Bizness žurnāliste
CopyLinkedIn Draugiem X
Arvils Ašeradens "Vienotības" kongresā Valmierā
Arvils Ašeradens "Vienotības" kongresā Valmierā Foto: jaunavienotiba.lv

Par kara noziegumiem un noziegumiem pret cilvēci Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu agri vai vēlu tiesās Hāgas tribunāls, portālam TVNET uzsvēra partijas "Vienotība" valdes priekšsēdētājs, 13. Saeimas deputāts Arvils Ašeradens.

"Mums jāsaprot, ka tā nav agresija tikai pret Ukrainu, tā ir agresija pret demokrātisko Rietumu pasauli. Tā ir agresija pret pasauli, demokrātisku un iekļaujošu, kādu mēs saprotam un esam veidojuši pēdējās desmitgadēs," pauda Ašeradens.

Vienlaikus viņš aicināja starptautiskās organizācijas pieņemt iespējami skarbākas sankcijas.

"Šai situācijā mums jādomā par vienotu nostāju, un visiem kopīgi jānosoda agresors. Mums jāaicina starptautiskās organizācijas pieņemt iespējami skarbākas sankcijas, jo tikai sankciju skarbums var apturēt agresoru no tālākas virzības," teica Ašeradens un atzīmēja, ka tāpat jāsniedz visa veida palīdzība Ukrainai, kura šobrīd izcīna nevienlīdzīgu cīņu savā valstī.

"Skaidrs, ka šis ir Putina beigu sākums, agri vai vēlu viņu par šiem kara noziegumiem un noziegumiem pret cilvēci tiesās Hāgas tribunāls," uzsvēra deputāts.

Pēc viņa teiktā, Krievijas uzņemto kursu var apturēt tikai vienota demokrātisko valstu rīcība. "Mēs šobrīd vēl nezinām, cik lielas ciešanas Putins sagādās pasaulei, bet ir skaidrs, ka tikai vienota un kopīga demokrātisko valstu rīcība var apturēt agresoru," sacīja Ašeradens.

Komentāri (33)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu