Autovadītājs, kurš gāja bojā ceļu satiksmes negadījumā Ādažos, bijis alkohola reibumā (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Traģiskais negadījums Ādažu novadā.
Traģiskais negadījums Ādažu novadā. Foto: Aculiecinieka foto

Šī gada 22.janvārī Ādažos, uz autoceļa A1 notika ceļu satiksmes negadījums, kurā bojā gāja automašīnas "Škoda" vadītājs un ar gūtajām traumām medicīnas iestādē tika nogādātas divas personas. Valsts policija šodien, 24.februārī, saņēma ekspertīzes slēdzienu un ir konstatēts, ka automašīnas vadītājs ir bijis alkohola reibumā. Par to informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Līna Kaļķe, piebilstot, ka par notikušo izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.

Pēc policijas rīcībā esošās informācijas 22.janvārī ap pulksten 01.25 uz autoceļa A1, Rīga (Baltezers)-Igaunijas robeža (Ainaži), 11. kilometrā notika ceļu satiksmes negadījums - automašīnas "Škoda" vadītājs uzbrauca šķērslim - autoevakuatora nostieptām metāla trosēm. Pēc sadursmes ar šķērsli automašīnas vadītājs uzbrauca vienai personai. Ceļu satiksmes negadījumā bojā gāja automašīnas "Škoda" vadītājs - 1991.gadā dzimis vīrietis, bet divas personas, tai skaitā automašīnas pasažieris, ar gūtajām traumām tika nogādātas medicīnas iestādē.

Valsts policija šodien, 24.februārī, saņēma ekspertīzes slēdzienu un ir konstatēts, ka automašīnas "Škoda" vadītājs ir bijis vismaz 2,4 promiļu stiprā alkohola reibumā. Un, kā iepriekš Valsts policija ir publiski apstiprinājusi, arī automašīnas pasažieris ir bijis alkohola reibumā.

Valsts policija turpina izmeklēt visus negadījuma apstākļus kriminālprocesā, kurš ir sākts pēc Krimināllikuma 260. panta otrās daļas, proti par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli, un ja tās rezultātā cietušajam nodarīts smags miesas bojājums vai tā izraisījusi cilvēka nāvi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu