Krievija uz Ukrainu sūta obligātā dienesta karavīrus, piespiežot pāriet uz virsdienestu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas armija
Krievijas armija Foto: RIA Novosti

Krievija sūta uz Ukrainas robežu obligātā dienesta karavīrus, piespiežot viņus slēgt līgumus par pāreju uz virsdienestu, laikrakstam "Novaja gazeta" paziņojis Krievijas Karavīru māšu komitejas vadītāja vietnieks Andrejs Kuročkins.

"Armijas daļās trūkst virsdienesta karavīru, un komandieri izdara spiedienu uz obligātā dienesta karavīriem, spiežot viņus slēgt pagaidu līgumus. Sola vēlāk tos anulēt, bet to būs grūti izdarīt," viņš norādījis.

"Pēdējās dienas saņemti desmitiem zvanu no vecākiem. Karavīru mātes mums ziņo, ka obligātā dienesta karavīriem pie robežas izsniedz ieroci un saka, ka tagad viņi ir virsdienesta karavīri. Neko nepaskaidro, un pēc tam ar puišiem vairs nav iespējams sazināties - viņiem atņem visus sakaru līdzekļus," stāstījis Kuročkins. "Mēs tagad steidzami vācam obligātā dienesta karavīru datus un nododam šo informāciju militārajai prokuratūrai, Aizsardzības ministrijai un citiem resoriem."

Pec viņa teiktā, Krievijas Karavīru māšu komiteja fiksējusi minēto tendenci masveidā un faktiski visos valsts reģionos. Par to, ka viņi ieskaitīti virsdienestā, karavīri uzzina, tikai nonākot pie robežas vai arī tieši pirms izbraukšanas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu