Biedrība "Rīgas Metropole" apzina iespējas palīdzībai bēgļiem no Ukrainas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Iepretī Krievijas vēstniecībai notiek pikets pret Krievijas karaspēka iebrukumu Ukrainā.
Iepretī Krievijas vēstniecībai notiek pikets pret Krievijas karaspēka iebrukumu Ukrainā. Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgas metropoles pašvaldības, paužot atbalstu Ukrainai, vienojušās palīdzēt militārā konflikta bēgļiem no Ukrainas ar izmitināšanas, izglītības un darba iespējām, informēja Biedrības "Rīgas Metropole" komunikācijas speciāliste Inese Ozoliņa.

Rīgas Metropoles līdzpriekšsēdētājs, Ādažu novada domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks (LRA) norāda, ka Ādažu novadā sācis sarunas ar uzņēmējiem par brīvām izmitināšanas iespējām viesu namos un darba iespējām vietējos uzņēmumos, kā arī bērnu integrēšanas iespējām pirmsskolas un vispārizglītojošajās iestādēs.

"Mēs visi esam vienoti šajā brīdī ar Ukrainas tautu un ticam demokrātijas un suverenitātes principam, kā arī ceram uz ātru konflikta risinājumu. Tai pat laikā kā pašvaldību vadītāji apzināmies, cik ļoti svarīga ir mūsu gatavība palīdzēt Ukrainas tautai bēgļu gadījumā, apzinot katram savas iespējas un sadarbojoties ar mūsu valsts civilās aizsardzības krīzes vadības grupu," pauž Mārupes novada domes priekšsēdētājs Andrejs Ence (LRA).

Pašvaldību vadītāji pauda gatavību piesaistīt pašvaldības resursus, lai sniegtu nepieciešamo atbalstu Ukrainas iedzīvotājiem un uzņēmējiem.

Piemēram, Siguldas novads ir gatavs piedāvāt 120 labiekārtotas, ar virtuvi un higiēnas telpām aprīkotas pašvaldības izmitināšanas vietas bēgļiem no Ukrainas, tiek arī veikta aptauja par iespējām karadarbībā skartos izmitināt pie viesmīlības uzņēmējiem.

Rīgas Metropoles pašvaldības plāno arī sākt konsultācijas ar valsts atbildīgajām iestādēm par kārtību un procedūrām, lai integrētu iespējamos Ukrainas bēgļus darba tirgū un nodrošinātu bēgļu statusu valsts un pašvaldības atbalsta saņemšanai. Kā norāda pašvaldības, svarīgi, lai šie jautājumi būtu sakārtoti valsts līmenī - tas ļautu pašvaldībām ātrāk reaģēt nepieciešamības gadījumā.

Rīgas un Pierīgas pašvaldību apvienība "Rīgas metropole" apvieno galvaspilsētu un ap to esošās pašvaldības.

TVNET jau vēstīja, ka ceturtdienas rītā neilgi pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina pavēles sākt "militāru operāciju" Ukrainā tajā no dažādām pusēm iebruka Krievijas karaspēks.

Reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, Eiropas Savienības līderi piektdienas rītā noslēdza ārkārtas samitu ar vienošanos noteikt "maksimālas ietekmes" sankcijas pret Krieviju, vēršoties pret tās finanšu, enerģētikas un transporta nozarēm.

Eiropas Komisijas prezidente Urzula fon der Leiena preses konferencē paziņoja, ka šīs sankcijas būs ar "maksimālu ietekmi uz Krievijas ekonomiku un politisko eliti".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu