Valmierā notiks pasākums Ukrainas neatkarības atbalstam

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Iepretī Krievijas vēstniecībai notiek pikets pret Krievijas karaspēka iebrukumu Ukrainā.
Iepretī Krievijas vēstniecībai notiek pikets pret Krievijas karaspēka iebrukumu Ukrainā. Foto: Zane Bitere/LETA

Svētdien, 27.februārī, no plkst.10 līdz 11 rātslaukumā Valmierā notiks pasākums Ukrainas neatkarības atbalstam, informēja Valmieras novada Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Zane Bulmeistare.

Pasākumu rīko Mazsalacas barikāžu atbalsta biedrība, lai solidarizētos ar Ukrainu un tās tautu un atbalstītu Ukrainas valsts suverenitāti un teritorijas nedalāmību.

Klātesošos uzrunās Valmieras Sv. Sīmaņa draudzes mācītājs Edijs Kalekaurs, Valmieras novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks ("Valmierai un Vidzemei"), bijušais Latvijas Tautas frontes priekšsēdētājs Romualds Ražuks, Mazsalacas barikāžu atbalsta biedrības priekšsēdētājs Ojārs Beķeris.

Plānots, ka piedalīsies arī Aizsardzības ministrijas, Ukrainas vēstniecības Latvijā, Ukrainas Atbalsta biedrības Latvijā koordinācijas centra un Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvji.

Bulmeistare norāda, ka pasākuma laikā degs ugunskurs, simbolizējot atbalstu un cerību uz miera atjaunošanu.

Stāvlaukums Lāčplēša ielā 2 būs slēgts automašīnu novietošanai 27.februārī no plkst.8 līdz 12.

Bulmeistare informē, ka kopš 24.februāra pie Valmieras novada pašvaldības ir pacelts Ukrainas valsts karogs. Valmieras novada pašvaldība stingri nosoda Krievijas militāro agresiju un iebrukumu Ukrainā, kā arī atbalsta Latvijas prasību Krievijai un Baltkrievijai nekavējoties pārtraukt tālāku militāro agresiju, atsaukt bruņotos spēkus no Ukrainas teritorijas un iesaistīties diplomātiskās sarunās.

"Mēs palīdzēsim Ukrainas cilvēkiem, ja viņiem būs jāmeklē patvērums Latvijā," piebilst Bulmeistare.

TVNET jau vēstīja, ka ceturtdienas rītā neilgi pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina pavēles sākt "militāru operāciju" Ukrainā tajā no dažādām pusēm iebruka Krievijas karaspēks.

Reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, Eiropas Savienības līderi piektdienas rītā noslēdza ārkārtas samitu ar vienošanos noteikt "maksimālas ietekmes" sankcijas pret Krieviju, vēršoties pret tās finanšu, enerģētikas un transporta nozarēm.

Eiropas Komisijas prezidente Urzula fon der Leiena preses konferencē paziņoja, ka šīs sankcijas būs ar "maksimālu ietekmi uz Krievijas ekonomiku un politisko eliti".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu