Brīdina par vairāku valsts iestāžu darbiniekiem nosūtītiem krāpnieciskiem e-pastiem (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Vairāku iestāžu darbinieki Latvijā saņēmuši krāpnieciskus e-pastus, kuros aicināti izteikt atbalstu, ziedojot kādai no karā iesaistītajām pusēm, mikroblogošanas vietnē "Twitter" ziņo informācijas tehnoloģiju (IT) drošības incidentu novēršanas institūcijas "Cert.lv".

Lai izrādītu atbalstu Ukrainai vai Krievijai, e-pastos aicināts pirkt balsis, tādējādi krāpniekiem iegūstot personas norēķinu karšu datus.

Patlaban "Cert.lv" ir saņēmusi ziņojumus par vairāk nekā 150 šādiem e-pastiem, taču institūcijas rīcībā nav informācijas par to, vai kāds no iedzīvotājiem ir ievadījis datus vietnē. Vienlaikus "Cert.lv" un "Nic.lv" uzturētais ugunsmūris "dnsmuris.lv" ir pasargājis vismaz 100 lietotājus no kaitīgās vietnes apmekējuma, norādīja "Cert.lv" pārstāve Madara Krutova.

Ja kāds iedzīvotājs savus norēķinu karšu datus tomēr ir ievadījis šajā pikšķerēšanas vietnē, Krutova aicina sazināties ar banku un informēt par notikušo.

"Cert.lv" aicina iedzīvotājus saglabāt modrību un atgādina,

ka Ukrainas iedzīvotājus oficiāli var atbalstīt labdarības organizācijas "Ziedot.lv" sāktajā līdzekļu vākšanā Ukrainas iedzīvotājiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu