Teksta tiešraides arhīvs Krievijas un Ukrainas sarunas beigušās; pilsētās turpinās uzbrukumi iedzīvotājiem

Kara 5. diena
Kijeva, Ukraina. Foto: SCANPIX
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
  • Ukrainā ieradušies pirmie ārvalstu brīvprātīgie kaujnieki
  • Ukraina: Krievija zaudējusi jau aptuveni 5300 karavīru
  • Latvijas brīvprātīgie drīkstēs doties karot Ukrainas pusē
  • Krievijas-Ukrainas sarunām būs jauna sarunu kārta
  • Pilsētās turpinās uzbrukumi iedzīvotājiem; Harkovā liels posts un cietušie

Reaģējot uz Krievijas sākto karu Ukrainā, starptautiskā sabiedrība novēršas no agresorvalsts, bloķējot tās dalību dažādās organizācijās un pasākumos, vienlaikus piemērojot Krievijai aizvien jaunas sankcijas. Krievijas un Ukrainas delegācijas tikās sarunās - tām drīzumā sekos vēl viena kārta.

Kamēr Krievijas un Ukrainas delegācijas tiekas Baltkrievijas pierobežā, Ukraina ziņo, ka Krievijas spēki ar reaktīvajiem daudzstobru mīnmetējiem "Grad" apšauda Harkovu. 

"Harkovu tikko kā masveidā apšaudīja ar "Grad". Desmitiem bojāgājušo un simtiem ievainoto. Šīs šausmas ir jāredz visai pasaulei," paziņojis Ukrainas iekšlietu ministra padomnieks Antons Heraščenko.

Kas notiek ar Krievijas ekonomiku?

Līdz ar Krievijas rubļa kritumu Krievijas centrālās bankas bāzes procentu likme pirmdien paaugstināta līdz 20%, kas ir augstākais līmenis pēdējo 20 gadu laikā. Pirmdien atsākoties tirdzniecībai starptautiskajās biržās, rubļa vērtība pret ASV dolāru bija kritusies par 28%. Tiek prognozēts ievērojams inflācijas pieaugums.

Tāpat, iespējams, cenšoties aizkavēt Krievijas uzņēmumu akciju pārdošanu un, visticamāk, ievērojamu to akciju cenu kritumu, Krievijas centrālā banka sākotnēji atlika Maskavas biržas atvēršanu pirmdienas rītā, bet pēcāk paziņoja, ka Krievijas akciju un atvasināto finanšu instrumentu tirgi pirmdien paliks slēgti.

Krievijas centrālā banka arī uz laiku aizliegusi brokeriem pārdot vērtspapīrus pēc nerezidentu norādījumiem.

Foto: Doņeckas dzīves ainas

Foto: Krievijas karaspēka izvietošana Ukrainas robežas tuvumā 

Foto: Ukraiņu karavīri pie frontes līnijas

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu