Stājas spēkā ES sankcijas Putinam pietuvinātiem propagandistiem un oligarhiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SCANPIX

Pirmdien līdz ar publicēšanu Eiropas Savienības (ES) oficiālajā vēstnesī stājušās spēkā sankcijas pret Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam pietuvinātiem oligarhiem un propagandistiem, kas noteiktas saistībā ar Krievijas agresiju pret Ukrainu.

ES "melnais saraksts" papildināts ar 26 fiziskām personām un vienu juridisko personu un to kopējais skaits pieaudzis līdz attiecīgi 696 un 56.

Sankcijām pakļauti "Rosņeftj" vadītājs Igors Sečins, "Transņeftj" vadītājs Nikolajs Tokarevs, uzņēmējs Ališers Usmanovs, miljardieris Pjotrs Avens, "Alfa-Bank" līdzīpašnieks miljardieris Mihails Fridmans, čellists un miljardieris Sergejs Roldugins, vicepremjers Dmitrijs Černišenko, būvniecības ministrs Ireks Faizuļins, satiksmes ministrs Vitālijs Saveļjevs, partijas "Vienotā Krievija" Ģenerālpadomes sekretārs Andrejs Turčaks, oligarhs un Šeremetjevas lidostas direktoru padomes vadītājs Aleksandrs Ponomarenko, oligarhs Genadijs Timčenko, "Severgroup" priekšsēdētājs Aleksejs Mordašovs, "Promsvjazbak" vadītājs Pjotrs Fradkovs.

Sankcijas noteiktas arī Putina preses sekretāram Dmitrijam Peskovam un Kremļa propagandistiem Tigranam Keosjanam, Olgai Skabejevai, Arkādijam Mamontovam, Antonam Krasovskim, Zaharam Priļepinam, Romanam Babajanam un Modestam Koļerovam.

Tāpat sankcijas noteiktas militārpersonām Sergejam Pinčukam, Aleksejam Avdejevam, Rustamam Muradovam un Andrejam Sučevojam.

Sankcijas arī noteiktas apdrošināšanas kompānijai "Sogaz".

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu