Par pērnā gada svarīgāko pretkorupcijas notikumu atzīst Lemberga nonākšanu cietumā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Sabiedrības par atklātību "Delna" aptaujā par svarīgāko pretkorupcijas notikumu 2021.gadā atzīta bijušā Ventspils mēra Aivara Lemberga nonākšanu cietumā, informēja "Delna".

"Delna" 2021.gada nogalē apkopoja svarīgākos politiskos un sabiedriskos darbus un sasniegto cīņā ar korupciju Latvijā un aicināja "Delnas" darba atbalstītājus balsot par gada notikumiem pretkorupcijas jomā.

Sabiedrības balsojums parādot, kā iedzīvotāji redz un uztver valstī notiekošos pretkorupcijas darbus.

"Varam teikt, ka šajā balsojumā ir novērtēts arī lēmumu pieņēmēju, valdības, tiesībsargājošo un izmeklējošo iestāžu darbs," atzīst "Delnā".

Aptaujāto vērtējumā trīs nozīmīgākie 2021.gada pretkorupcijas notikumi ir Lemberga nonākšana cietumā pēc 12 gadus ilgušas tiesāšanās, 29 muitnieku aizturēšana aizdomās par korupciju Terehovas muitas kontroles punktā un "Būvnieku karteļa" atklāšana un negodīgās prakses būvniecības nozarē publiskošana.

Līdzās sabiedriskajām un politiskajām aktualitātēm valsts mērogā aptaujātie vērtēja arī "Delnas" paveikto 2021.gadā. Visaugstāk novērtētais "Delnas" darbs ir sniegtais atbalsts lobēšanas atklātības likuma izstrādes gaitā, atbalsts trauksmes cēlējiem un "Delnas" Trauksmes celšanas centra darbs sabiedrības un potenciālo trauksmes cēlēju izglītošanā par trauksmes celšanu. Pēc tam ierindojas vadlīniju izstrāde augsta līmeņa amatpersonu atlases procesa novērošanai un augstskolu padomju atlases procesa novērošana.

Pretkorupcijas notikumu topa izveide, iesaistot sabiedrību, ir daļa no "Delnas" informatīvā darba par pretkorupcijas iniciatīvām un aktualitātēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu