Levits: Valsts aizsardzības mācība skolās ir ļoti svarīga

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Valsts aizsardzības mācība skolās ir ļoti svarīga - mums ir nepieciešami pilsoņi, kuri prot aizsargāt savu valsti un kuri saprot valsts nozīmi -, uzskata Valsts prezidents Egils Levits.

Kā informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra pārstāve Elīna Kresa, Balvu un Gulbenes novadu apmeklējumu laikā valsts pirmā amatpersona devās uz Gulbenes novada vidusskolu, kur piedalījās valsts aizsardzības mācības nodarbībā, tiekoties ar skolēniem un jaunsargu instruktoriem.

Prezidents uzsvēra, ka valstij ir jāprot sevi aizsargāt, un ir labi, ka jaunieši saprot, kāpēc valsts ir jāaizsargā. Pēc viņa paustā, Gulbenes vidusskola ir paraugs valsts aizsardzības mācībai skolās, kas 2024.gadā būs obligātā mācību satura sastāvdaļa visās skolās.

TVNET jau rakstīja, ka Valsts prezidents šodien devās uz Latvijas pierobežu - Gulbenes un Balvu novadiem, lai piedalītos Nacionālo partizānu bruņotās pretestības atceres dienas pasākumos Stompakos un atbalsta mītiņā Ukrainai.

Kā informēja Valsts prezidenta kancelejā, Levits uzsvērs valsts drošības nozīmīgumu un Latvijas solidāro atbalstu Ukrainai.

Šodien pirmo reizi Latvijas vēsturē tiks atzīmēta Nacionālo partizānu bruņotās pretestības atceres diena. Tās laikā Levita klātbūtnē Stompaku nometnes teritorijā Balvu novadā norisināsies svētbrīdis un atceres pasākums, kura laikā tiks atklāts rekonstruētais bunkurs-baznīca, kā arī piemiņas zīme Stompakos apglabātajiem nacionālajiem partizāniem.

Godinot nacionālo pretošanās kustību un vairojot zināšanas sabiedrībā par pretošanos okupācijas varām, arī vairākas Valsts prezidenta aktivitātes būs veltītas drošības jautājumiem - Levits piedalīsies valsts aizsardzības mācības nodarbībā Gulbenes novada vidusskolā, kā arī apmeklēs atbalsta mītiņu Ukrainai, kurā uzrunās Balvu un to apkārtnes iedzīvotājus. Latvijas Pašvaldību savienība šodien plkst.18 rīkos atbalsta mītiņus Ukrainai vairākās Latvijas pašvaldībās vienlaikus, aicinot iedzīvotājus paust solidaritāti Ukrainai.

Reģionālā apmeklējuma laikā Levitam paredzētas tikšanās ar Gulbenes un Balvu novadu pašvaldību pārstāvjiem un uzņēmējiem, kuru laikā pievērsīsies tādiem tematiem kā enerģētiskā neatkarība un ilgtspēja, administratīvi teritoriālā reforma, situācija veselības aprūpes sistēmā. Valsts prezidents Gulbenes novadā apmeklēs arī zemnieku saimniecību "Ķelmēni".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu