Indija noliedz Krievijas apgalvojumus, ka viņu studentus ukraiņi "tur gūstā"

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Kijevas dzelzceļa stacija 2. martā, cilvēki gaida evakuācijas vilcienu uz Ļvivu.
Kijevas dzelzceļa stacija 2. martā, cilvēki gaida evakuācijas vilcienu uz Ļvivu. Foto: Reuters / Scanpix

Indijas Ārlietu ministrija noraidījusi Krievijas izplatītos melus, ka Ukrainā pašlaik Indijas studenti tiek turēti gūstā, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Kā apgalvojusi Krievija, Ukrainas spēki Indijas studentus izmantojot kā "dzīvo vairogu". 

Ceturtdien Indijas Ārlietu ministrija reaģējusi uz šiem Krievijas apgalvojumiem, sakot, ka nav saņēmusi nevienu ziņu, ka Ukrainā kāds Indijas students būtu kļuvis par ķīlnieku. Tāpat ministrijas pārstāvis tviterī skaidroja, ka viņu vēstniecība Ukrainā uztur komunikāciju ar visiem indiešiem Ukrainā. Tāpat notiek arī cieša sadarbība ar Ukrainas varas iestādēm un citām valstīm, lai varētu evakuēt cilvēkus no Ukrainas.

BBC gan uzsver, ka, iespējams, Harkivā vēl ir palikuši tūkstošiem studentu no Indijas.

Medijs arī informē, ka Indija ir pastiprinājusi evakuācijas pasākumus, tiesa, Indijai nākas saskarties ar loģistikas grūtībām, lai savus tautiešus nogādātu mājās.

Kā vēstīts, Krievijas prezidents Vladimirs Putins 24. februārī negaidīti teica runu Krievijas telekanālā "Rossija-24", paziņojot, ka Krievija ir sākusi "militāru operāciju" Ukrainā, un aicinot Ukrainas armiju "'nolikt ieročus". Īsi pēc tam no dažādām Ukrainas pilsētām, tostarp no Kijevas, pienāca ziņas par sprādzieniem.

Agresors Krievija atkārtoti iebruka Ukrainā ar mērķi pilnībā okupēt Ukrainas teritoriju un apspiest ukraiņu tiesības būt par neatkarīgu valsti demokrātisko Eiropas valstu saimē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu