Rīgas Pašvaldības policija: Parādījušies krāpnieki, kas vēlas izmantot Ukrainas bēgļu ierašanos

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Rīgā parādījušies krāpnieki, kas vēlas izmantot Ukrainas bēgļu uzņemšanu, piektdien preses konferencē par Latvijas sabiedrības atbalstu kara bēgļiem no Ukrainas teica Rīgas Pašvaldības policijas priekšnieka vietnieka pienākumu izpildītājs Andrejs Aronovs.

Viņš nenosauca konkrētus uzņēmumus, bet norādīja, ka esot komersanti, kuri pieteikušies sniegt palīdzību bēgļiem un tos izmitināt. Taču brīdī, kad viņiem jāsāk sniegt šis pakalpojumus, tie uzstājīgi pieprasa slēgt līgumus un prasa finansējumu.

Ņemot vērā, ka šie komersanti nav ieguvuši kāroto, nekādi administratīvie sodi viņiem netiks piemēroti.

Līdzīgi esot arī ar privātpersonām, kas, uzrādot Ukrainas pases, prasījušas palīdzību. Taču brīdī, kad tiek prasīts reģistrēties robežsardzē, lai fiksētu, ka viņi ir šķērsojuši valsts robežu, šie cilvēki vairs nekādu palīdzību neprasa.

Kā ziņots, Rīga pašlaik sniegs palīdzību 49 bēgļiem no Ukrainas, bet, iespējams, galvaspilsētā no šīs kara plosītās valsts ieradušies līdz 500 bēgļu, šodien tika informēti Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas komitejas deputāti.

Oficiāli, piesakoties Valsts robežsardzei, vēlmi meklēt patvērumu Rīgā izteikušas 49 personas. Kopumā 70 personas identificētas pēc tā, ka meklējušas iespēju saņemt pakalpojumus vai palīdzību.

Savukārt, pēc Rīgas Pašvaldības policijas ziņām, kopumā Rīgā varētu būt ap 500 cilvēku, kuri šeit ieradušies no Ukrainas, izmantojot radu un draugu palīdzību.

Kā ziņots, Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas komitejas deputāti piektdien atbalstīja lēmumprojektu par vienotā atbalsta centra Ukrainas iedzīvotājiem izveidi Kongresu namā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu