Kijeva: čečenu karavīri nogalinājuši vairākus atomelektrostacijas darbiniekus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas armijas karavīrs. Ilustratīvs attēls.
Krievijas armijas karavīrs. Ilustratīvs attēls. Foto: Vectorkel/Shutterstock

Ukrainā Zaporižjas atomelektrostaciju (AES) sagrābušie Krievijas bruņoto spēku čečenu formējumu karavīri, tā dēvētie kadirovieši, vairākus spēkstacijas darbiniekus nogalinājuši, piektdien pavēstīja partijas "Sluha narodu" ("Tautas kalps") Ukrainas parlamenta frakcijas priekšsēdētājs Davids Arahamija.

"Šobrīd šajos kodolobjektos, atomobjektos, civilos vada tā dēvētie kadirovieši, čečenu kaujinieki. Viņi nogalināja vairākus darbiniekus, kas tiek apmācīti gadiem, desmitiem gadu, kas kontrolē drošību," sacīja Arahamija.

"Mēs no trijiem naktī, kad sākās uzbrukums šiem objektiem, visai starptautiskajai pasaulei darījām zināmu, ka mēs nevaram un uzskatām, ka arī Krievija nevar garantēt, kas šobrīd ir galvā šiem čečenu kaujiniekiem," sacīja Arahamija. "Viņi var arī šantažēt pēc tam Krieviju, teikt - atzīstiet Čečenijas neatkarību vai kaut ko tādu."

Atbilstoši viņa teiktajam kodolobjektus faktiski ir sagrābis teroristu grupējums.

Kā sacīja Arahamija, kas sarunās ar Krieviju ir Ukrainas delegācijas sastāvā, Ukrainas puse sarunās piedāvājusi noteikt 30 kilometru rādiusā ap atomelektrostacijām lidojumiem slēgtu zonu, kur nenotiek kauju darbība, tomēr pagaidām no Krievijas puses atbilde nav saņemta.

Pat ja Ukrainas un Krievijas delegācijas vienosies par mieru, daži Krievijas pārstāvji tik un tā tiks saukti pie atbildības par to, kas ir nodarīts Ukrainā.

"Ir karš, ir juridiskie procesi, izmeklēšanas procesi. Vai zināt, cik desmiti valstu jau ir vērsušās Hāgas tribunālā? Pat ja teorētiski pieņem, ka būs kaut kāda vienošanās par mieru, tas nenozīmē, ka zināms personu skaits, kas tajā ir vainīgas, netiks sauktas pie atbildības atbilstoši starptautiskajam tribunālam," uzsvēra politiķis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu