Ja nav man, tad nebūs nevienam: Krievija draud nemaksāt līzingu par lidmašīnām miljardu eiro apmērā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas federālā gaisa satiksmes aģentūra "Rosaviacija" ieteikusi savas valsts lidsabiedrībām, kas ar līzinga noteikumiem nomā citu valstu reģistros iekļautas lidmašīnas, no svētdienas apturēt visus starptautiskos lidojumus, jo Krievijas lidmašīnas ārzemēs var tikt arestētas. 

Lidmašīnas, kuras uz līzinga noteikumiem nomā Krievijas aviokompānijas, ir absolūtais vairākums Krievijas civilajā aviācijas flotē. Pēc BBC aprēķiniem tie ir vairāki miljardi eiro, ko Krievija izvairīsies maksāt līzingā par lidmašīnām, ja tās nedrīkstēs pamest Krievijas gaisa telpu.

Savukārt no otrdienas, 8.marta, Krievijas lidsabiedrībām ieteikts uz laiku apturēt pārvadājumus no citām valstīm uz Krieviju.

Kā skaidro "Rosaviacija", šīs ieteikums saistīts ar "augstas pakāpes risku, ka ārzemēs Krievijas lidmašīnas var tikt aizturētas vai arestētas" saskaņā ar sankcijām, ko Krievijai par tās iebrukumu Ukrainā noteikušas citas valstis.

Ierobežojumi neattiecas uz to valstu lidsabiedrībām, kuras nav noteikušas Krievijai sankcijas un nav ierobežojušas gaisa satiksmi ar Krieviju.

Gandrīz visas Krievijas aviokompāniju civilās lidmašīnas reģistrētas ārzemēs, galvenokārt Bermudu salās. Krievijā ražotās lidmašīnas, tai skaitā "Superjet 100", arī pirms sankciju noteikšanas lidojušas galvenokārt pašā Krievijas teritorijā.

Kā paziņojusi "Rosaviacija", Krievijas lidsabiedrību lidojumi savas valsts teritorijā turpināsies bez ierobežojumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu