Teksta tiešraides arhīvs Straujākā bēgļu krīze kopš II pasaules kara; iznīcināta okupantu tehnika 3 miljardu vērtībā; ukraiņi cīnās par savu valsti, krievi bēg uz Somiju

10.diena
Ukrainas karavīri nes bērnus, kamēr māte izmisīgi meklē auto ar kuru pamest ciematu pie Kijevas. Kijevas apgabals, 5.marts, 2022 Foto: AP/Scanpix
CopyLinkedIn Draugiem X
  • Ukraina: Krievijas armija koncentrējas uz Kijevas un Harkivas aplenkšanu
  • Krievijas Bruņoto spēku kritušo skaits pārsniedzis 10 000
  • Krievija neievēro pašas pasludināto pamieru Mariupolē
  • Ukrainas Drošības dienests par nodevību nogalinājis vienu no sarunu vedējiem
  • Itālijas policija arestē Putinam pietuvināto oligarhu īpašumus

Tikmēr Ukrainas Bruņoto spēku Ģenerālštābs paziņojis, ka Krievijas armija Ukrainā koncentrējas uz Kijevas un Harkivas aplenkšanu, kā arī uz sauszemes koridora izveidošanu ar anektēto Krimu.

"Ir pagājušas deviņas diennaktis, ukraiņu tautai varonīgi pretojoties Krievijas militārajam iebrukumam. Pretinieks turpina uzbrukuma operāciju pret Ukrainu ar aviācijas atbalstu un pielieto augstas precizitātes ieročus," teikts paziņojumā.

Krievijas bruņoto spēku galvenie centieni ir koncentrēti uz Kijevas un Harkivas aplenkšanu. Ienaidnieks arī nodomājis sasniegt Luhanskas un Doneckas apgabalu administratīvās robežas un izveidot sauszemes koridoru ar Krimu.

Poļesjē Krievijas armija sākusi inženiertehniskos darbus ceļu izveidošanai Kijevas apgabala Borodjankas rajonā, domājams, ar mērķi tālāk virzīties uz Kijevu.

Doneckas virzienā pretinieks aktīvi izmanto mobilizāciju no okupētajām Doneckas un Luhanskas apgabalu teritorijām avangarda vienībās, kas darbojas virzienos uz Harkivu un Mariupoli. Krievijas spēki nepārtrauc mēģinājumus atrast vājās vietas Mariupoles aizsardzībā.

Krievijas Dienvidu kara apgabala 58.armijas vienības mēģina turpināt virzīšanos Zaporižjas virzienā, bet Rietumu kara apgabala 20.armijas vienības mēģina apiet Harkivu un doties dienvidrietumu virzienā.

Foto: Bēgļi šķērso sagrauto Irpinas tiltu Kijevas ziemeļos

Foto: Nopostītā skola Ukrainas pilsētā Žitomirā

Foto: 3. marts 

Foto: 2. marts Ukrainā

Foto: 1. marts Ukrainā

Foto: Uzbrukums Ukrainas pilsētai Harkovai

Foto: Diena Ukrainā: 28. februāris

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu