Februāra beigās Latvijā reģistrēti 61 813 bezdarbnieki; samazinās bezdarba līmenis

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Latvijā šogad februāra beigās reģistrētā bezdarba līmenis bija 6,8% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,1 procentpunktu mazāk nekā janvāra beigās, bet kopumā februāra beigās NVA bija reģistrēti 61 813 bezdarbnieki, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) publiskotā informācija.

2022.gada februāra beigās NVA bija reģistrēti kopumā 61 813 bezdarbnieki, kas ir par 457 cilvēkiem mazāk nekā mēnesi iepriekš, kad aģentūrā bija reģistrēti 62 270 bezdarbnieku.

Zemākais reģistrētā bezdarba līmenis februāra beigās joprojām bija Rīgas reģionā - 4,8% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir tik pat, cik mēnesi iepriekš, bet augstākais reģistrētā bezdarba līmenis saglabājās Latgales reģionā - 14,5%, kas ir kritums par 0,1 procentpunktu salīdzinājumā ar janvāra beigām.

Februārī reģistrētā bezdarba līmenis par 0,1 procentpunktu samazinājies arī Kurzemē, mēneša beigās veidojot 7,3% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

Savukārt Vidzemē un Zemgalē reģistrētā bezdarba līmenis februārī nav mainījies un mēneša beigās bija attiecīgi 7,4% un 6,8% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

Arī Rīgā reģistrētā bezdarba līmenis februārī nav mainījies, mēneša beigās joprojām veidojot 4,6% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

2021.gada beigās Latvijā reģistrētā bezdarba līmenis bija 6,7% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, bet šogad janvāra beigās - 6,9% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

 
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu