Aizsardzības ministram un Valsts prezidentam ir tikai Latvijas pilsonība

CopyLinkedIn Draugiem X
Aizejošais aizsardzības ministrs Artis Pabriks.
Aizejošais aizsardzības ministrs Artis Pabriks. Foto: Paula Čurkste/LETA

Facebook lietotāji aktīvi dalās ar mūziķa Kaspara Pudnika vēstījumu, kurā viņš pauž savu viedokli par Krievijas iebrukumu Ukrainā, izsaka neapmierinātību ar esošo valdību un apgalvo, ka aizsardzības ministrs Artis Pabriks esot Vācijas pilsonis. Tā nav taisnība, Pabrikam vienmēr bijusi un ir tikai viena – Latvijas – pilsonība. Arī Valsts prezidentam Egilam Levitam ir tikai Latvijas pilsonība.

Ierakstos teikts:

“Nožēlojami ir skatīties, kā desmitiem tūkstošu soļo maršā aiz Latvijas TAUTAS iznīcinātājiem un nodevējiem – Krišjāņa Kariņa ( ASV pilsoņa ) , Pabrika ( Vācijas pilsoņa ) , Levita ( Vācijas pilsoņa, kurš pat nevīžo Latvijas Republikas himnas laikā noņemt cepuri…”

Premjeram Krišjānim Kariņam ir dubultpilsonība, jo viņš ir dzimis ASV. Abi viņa vecāki Latviju atstājuši 1944.gadā kā kara bēgļi. Viņi uzauga un apprecējās Zviedrijā, bet piecdesmito gadu beigās pārcēlās uz ASV (šeit).

Aizsardzības ministrijas pārstāve Anete Gnēze rakstiski apliecināja Re:Check, ka Pabrikam vienmēr ir bijusi un šobrīd ir tikai viena – Latvijas – pilsonība. Viņa pilsonība norādīta arī oficiālajā Aizsardzības ministrijas vietnē (šeit).

Laiku pa laikam internetā izplatās baumas, ka Latvijas prezidentam Egilam Levitam esot dubultpilsonība, līdz ar ko par prezidentu viņš nevarot būt. Tā nav taisnība, un par to iepriekš jau rakstīja Re:Check (šeit). Toreiz apgalvots, ka Levitam esot gan Latvijas, gan Izraēlas pilsonība. Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra vadītāja Justīne Deičmane toreiz apliecināja, ka tā nav.

Nesen šo pašu apgalvojumu par Pabrika un Levita it kā Vācijas pilsonību paudis bijušais Eiropas parlamenta deputāts Andrejs Mamikins, to Re:Check atspēkoja šeit.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu