Cert.lv: Vairākas valsts iestādes pagājušajā nedēļā saskārušās ar kiberuzbrukumu mēģinājumiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Pagājušajā nedēļā virkne valsts iestāžu resursu piedzīvojušas kiberuzbrukumu mēģinājumus, atzina informācijas tehnoloģiju (IT) drošības incidentu novēršanas institūcijas "Cert.lv" pārstāve Līga Besere.

Viņa norādīja, ka novērota aktīva ievainojamo resursu meklēšana valsts pārvaldes sektorā, un starp kiberuzbrukumu mēģinājumiem bija paroļu minēšana un centieni veikt koda injekcijas, taču visi šie uzbrukumi veiksmīgi atvairīti.

Vienlaikus atsevišķi mediji Latvijā un mediju kompānijas citās Eiropas valstīs piedzīvoja piekļuves atteices uzbrukumu jeb DDoS, kas liecina par koordinētu uzbrucēju aktivitāti, sacīja Besere.

Viņa arī uzsvēra, ka kopējais apdraudējumu līmenis Latvijas kibertelpā joprojām saglabājas augsts, tomēr sekmīgi uzbrukumi ar būtisku ietekmi valsts un kritiskās infrastruktūras sektorā līdz šim nav konstatēti.

Pēc Beseres teiktā, situācija Latvijas kibertelpā tiek veiksmīgi kontrolēta, un "Cert.lv" sadarbībā ar partneriem turpina uzraudzīt notiekošo.

"Cert.lv" ir Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta struktūrvienība, kuras uzdevumi ir uzturēt vienotu elektroniskās informācijas telpā notiekošo darbību atainojumu, sniegt atbalstu informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanā vai koordinēt to novēršanu Latvijas IP adrešu apgabalos un ".lv" domēna vārdu zonā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu