Arī riepu ražotājs "Bridgestone" pārtrauc ražošanu Krievijā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Japānas riepu ražošanas kompānija "Bridgestone Corp." paziņojusi par ražošanas pārtraukšanu Krievijā, kā arī par investīciju un piegāžu apturēšanu, reaģējot uz Maskavas sākto karu pret Ukrainu.

"Mēs nolēmām apturēt ražošanu Krievijā līdz tālākam paziņojumam. Lēmums spēkā stāsies piektdien, 18.martā, pēc tam, kad būs veikti nepieciešamie sagatavošanās darbi. Kompānija arī nolēmusi iesaldēt jebkādas jaunas investīcijas un nekavējoties izbeigt eksportu uz Krieviju," paziņoja uzņēmums.

Tajā pašā laikā kompānija nolēmusi turpināt maksāt algu vairāk nekā tūkstotim darbinieku Krievijā, kas strādā vieglo automašīnu riepu ražotnē Uļjanovskā un pārdošanas birojos. Visi Krievijā strādājošie ārvalstnieki un viņu ģimenes locekļi - kopumā desmit personas - jau ir devušies uz Japānu.

"Bridgestone" sagaida, ka ārpus Krievijas ražošana tuvāko nedēļu laikā būs stabila.

Japānas kompānija ir ziedojusi vienu miljonu eiro Starptautiskajam Sarkanajam krustam, ka arī 2,5 miljonus eiro Apvieno Nāciju organizācijas bēgļu lietu aģentūrai, lai atbalstītu Ukrainu.

Kompānija informēja, ka "Bridgestone" no darbības Krievijā gūst 2% ieņēmumu.

"Bridgestone" ir pasaules līdere riepu ražošanā. Tā darbojas vairāk nekā 150 pasaules valstīs un kopumā tajā strādā 140 000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu