Kremlis noliedz militāras palīdzības lūgšanu Ķīnai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijai pietiek resursu patstāvīgi turpināt karu Ukrainā un tā nav lūgusi palīdzību Ķīnai, pirmdien paziņoja Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

"Nē," Peskovs lakoniski atbildēja uz žurnālistu jautājumu, vai Krievija patiešām lūgusi Ķīnai militāru palīdzību kara turpināšanai Ukrainā.

"Krievijai patstāvīgi ir potenciāls turpināt operāciju, un, kā jau teicām, tā notiek pēc plāna un tiks pabeigta laikus un pilnā apmērā," klāstīja Peskovs, lai gan viņa teiktais ir pretrunā militāro ekspertu un politiķu secinājumiem, ka vairāk nekā divas nedēļas pēc iebrukuma Ukrainā sākuma Krievija nav guvusi panākumus, ir zaudējusi daudz tehnikas vienību un salīdzinoši nedaudz ir pietuvojusies Kijevai.

Iepriekš Ķīnas Ārlietu ministrijas pārstāvis Džao Lidzjans par dezinformāciju nodēvēja ASV plašsaziņas līdzekļos izskanējušos apgalvojumus, ka Krievija esot lūgusi Ķīnai militāru palīdzību saistībā ar karu Ukrainā.

Jau vēstīts, ka, atsaucoties uz anonīmām ASV amatpersonām, laikraksti "Financial Times", "Washington Post" un "New York Times", kā arī citi mediji, ziņoja, ka Krievija lūgusi militāru un ekonomisku palīdzību Ķīnai saistībā ar karu Ukrainā.

Ķīna 24.februārī, kad sākās iebrukums Ukrainā, paziņoja Krievijai, ka "izprot tās pamatotās bažas drošības jautājumos" saistībā ar Ukrainu. Kā Ķīnas ārlietu ministrs Vans Ji izteicās telefonsarunā ar savu Krievijas kolēģi Sergeju Lavrovu, lai gan Pekina "allaž respektējusi visu valstu suverenitāti un teritoriālo integritāti, (..) tā tomēr saprot, ka Ukrainas jautājumam ir sava sarežģīta un unikāla vēsture".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu