Apsver ieceri izveidot jaunu tramvaju līniju uz Ziepniekkalnu

Vita Daukste-Goba
, TVNET Ziņas | KLIK redaktore
CopyLinkedIn Draugiem X
Uzņēmuma "Rīgas satiksme" zemās grīdas tramvajs.
Uzņēmuma "Rīgas satiksme" zemās grīdas tramvajs. Foto: Edijs Pālens/LETA

Tiek apspriesta iecere, lai nākotnē izveidotu jaunu tramvaju līniju uz Ziepniekkalnu, portālam TVNET apstiprināja uzņēmuma "Rīgas satiksme" pārstāve Inese Rozīte.

"Šāda iecere – nākotnē izveidot jaunu līniju uz Ziepniekkalnu – tiek apspriesta, taču tās realizācija vēl ir jāizsver gan no potenciālā transporta tīkla attīstības, gan finanšu aspekta," uzsvēra Rozīte. 

Viņa arī norādīja, ka jebkuras jaunas tramvaju līnijas izstrādes process ir samērā komplicēts un laikietilpīgs. 

Šī gada februāra sākumā jau ziņojām, ka, izpildot iepriekšējos līgumus, šogad uzņēmums saņems 88 jaunus autobusus ar zemajām grīdām, kā arī 35 elektrobusus. Tāpat vēstījām, ka 2023. gada nogalē zemās grīdas tramvajs varētu nomainīt vecos tramvajus, kas kursē 5. un 7. tramvaju maršrutā.

Kā ziņots, "Rīgas satiksmes" apgrozījums 2021 .gada deviņos mēnešos bija 120,220 miljoni eiro, kas ir par 11,1% mazāk nekā pirms gada attiecīgajā periodā, savukārt kompānijas peļņa veidoja 5,694 miljonus eiro, kas ir par 27,7% mazāk nekā attiecīgā periodā pērn.

"Rīgas satiksme" dibināta 2003.gadā, un tās statuss ir 100% Rīgas pilsētas pašvaldībai piederoša kapitālsabiedrība. "Rīgas satiksmei" pieder kapitāla daļas SIA "Rīgas karte" (51%) un SIA "Rīgas acs" (100%). Patlaban uzņēmumā strādā ap 3800 darbinieku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu