"Republikas" deputāti atkārtoti iesniedz Saeimā priekšlikumu samazināt PVN pārtikai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Strauji pieaugušo pārtikas izejvielu cenu dēļ partijas "Republika" Saeimas deputāti Kaspars Ģirģens (R) un Ēriks Pucens (R) atkārtoti iesnieguši Saeimā priekšlikumu līdz 5% samazināt pievienotās vērtības nodokli (PVN) pārtikas pamatproduktiem, informēja Ģirģens.

Parlamentārieši rosina pazemināto PVN likmi uz diviem gadiem noteikt maizei, gaļai, olām un piena produktiem. Partijas pārstāvji norāda, ka nav pieņemama valdību veidojošo partiju retorika, ka iedzīvotājiem ir jāsamierinās ar cenu pieaugumu Krievijas iebrukuma Ukrainā vārdā.

"Vēl nesen premjera [Krišjāņa] Kariņa (JV) vadītā valdība dāsni dāļāja finansējumu Covid-19 aizsegā dažādiem grūti izsekojamiem projektiem, vakcinācijas birojiem un centriem, slimnīcām, paaugstināja atalgojumu vadošajiem ierēdņiem valstī," pausts partijas biedru paziņojumā.

Ģirģens norāda, ka kopš 2021.gada rudens, kad Latvijā tiks izsludināta ārkārtējā situācija, degvielas, gāzes, siltumenerģijas un elektrības cenas ir ļoti strauji kāpušas. Vienlaikus ir ļoti strauji cēlušās pārtikas cenas, līdz ar to novedot lielu daļu iedzīvotājus uz nabadzības sliekšņa, atzīmē politiķis.

Viņš pauž, ka liela daļa Latvijas iedzīvotājiem vairs nespēj iegādāties pilnvērtīgu pārtiku savai ģimenei.

"Esam sociālā sprādziena priekšvakarā, jo cenas pārtikai, enerģētikas resursiem, komunālajiem maksājumiem, degvielai pieaug pa dienām. Jau šobrīd eksperti prognozē vēl lielāku pārtikas krīzi rudenī, ņemot vērā, ka Ukraina ir viena no lielākajām kviešu eksportētājām pasaulē," uzsver kolēģis Pucens.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu