ASV zoodārzā satrakojies kamielis nogalinājis divus vīriešus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Kamielis. Ilustratīvs attēls
Kamielis. Ilustratīvs attēls Foto: Unsplash

ASV Tenesī štata pilsētā Memfisā no zoodārza izbēdzis kamielis nogalinājis divus vīriešus. Dzīvnieku inspektoru ziņojums liecina, ka kamieļiem (camelus dromedarius) trūcis dzeramā ūdens, kā arī tos no cilvēkiem nav nošķīrusi barjera.

“Policija tūliņ ieradās notikuma vietā, kur atrada divus bezsamaņā uz zemes guļošus vīriešus un kamieli savā vaļā,” savā “Facebook” lapā rakstīja šerifi.

Acīmredzami agresīvais kamielis pēc tam uzbruka arī vienai no šerifu automašīnām, bet pēc tam savas dusmas pavērsa pret policistiem, kuri centās cietušajiem vīriešiem sniegt palīdzību. Tāpēc šerifiem nācās agresīvo kamieli nošaut, lai tas nesavainotu vai nenogalinātu vēl kādu apkārt esošo cilvēku. Diemžēl abi vīrieši, kuriem bija uzbrucis kamielis, bija miruši, vēstīts izdevumā "Live Science".

ASV Lauksaimniecības departaments jau iepriekš bija brīdinājis, ka attiecīgajā zoodārzā ir problēmas ar atsevišķu dzīvnieku aprūpi. Piemēram, 2019. gada jūlijā tika ziņots, ka pieejamais dzeramais ūdens zebrām un kamieļiem bija vien sekls, netīrs grāvis.

Savukārt 2018. gadā tika ziņots, ka zebras, kamieļus, lamas, alpakas, kazas, aitas, cūkas, briežus, ķengurus un virkni citu dzīvnieku no cilvēkiem nešķir barjera. Turklāt vienīgais darbinieks, kas apmeklējuma brīdī bija klāt, bija zoodārza kasieris.

Tiesa, nav zināms, kāpēc izbēgušais kamielis bija tik agresīvs. Zināms, ka kamieļi nav agresīvi dzīvnieki, izņemot pārošanās sezonā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu