Veselības ministra birojā darbu sāk trīs ārštata padomnieki - Dzalbs, Radziņa un Rēvalds

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

Veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) birojā darbu sākuši trīs ministra ārštata konsultatīvie padomnieki - ģimenes ārsts Ainis Dzalbs, radioloģe Maija Radziņa un nozarē nozīmīgas privātās ambulatorās medicīnas iestādes vadītājs Māris Rēvalds, TVNET informēja Veselības ministra padomniece komunikācijas jautājumos Lāsma Bindere.

“Pacientiem ērti pieejami un kvalitatīvi veselības aprūpes pakalpojumi, spēcīga primārā veselības aprūpe un sakārtota digitālā veselība ir reformu virzieni, kuros nozare ir strādājusi un turpinās strādāt paralēli Covid-19 pandēmijas vadībai. Paldies speciālistiem, kuri vēlas dalīties savā pieredzē, lai kopīgi sasniegtu labākos iespējamos rezultātus,” saka veselības ministrs Daniels Pavļuts.

Ģimenes ārsta, Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācijas (LLĢĀA) valdes locekļa un LLĢĀA Jauno ģimenes ārstu nodaļas vadītāja Aiņa Dzalba uzdevumos ietilps darbs ar primārās veselības attīstības jautājumiem. Radioloģe, Latvijas Radiologu asociācijas un Latvijas Ultrasonogrāfistu asociācijas prezidente Maija Radziņa strādās ar diagnostikas, digitalizācijas, kā arī izglītības un zinātnes jautājumiem. Savukārt ārsta, Rīgas Stradiņa universitātes Goda doktora, "Veselības centra 4" vadītāja Māra Rēvalda pienākumos ietilps sekundārās ambulatorās veselības aprūpes jautājumi.

Ārštata konsultatīvā darbinieka pienākumos ir sniegt ministram priekšlikumus un konsultācijas par valsts politikas izstrādi un īstenošanu, ārštata padomnieks nesaņem darba samaksu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu