ES valstis turpinājušas ieroču pārdošanu Krievijai pat pēc 2014.gada embargo

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Vairākas Eiropas Savienības (ES) valstis turpinājušas pārdot Krievijai militāro aprīkojumu, neskatoties uz to, ka pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā 2014.gadā tika noteikts ieroču eksporta embargo, secināts Eiropas pētnieciskās žurnālistikas projekta “Investigate Europe” veiktajā izmeklēšanā.

Nav izslēgts, ka daļa šī aprīkojuma šobrīd tiek izmantota Krievijas karā pret Ukrainu.

“Investigate Europe” analizēja Bruņojuma eksporta padomes darba grupas (COARM) datus. No tiem noprotams, ka laika periodā no 2015. Līdz 2020.gadam vismaz desmit ES valstis eksportējušas uz Krieviju militāro aprīkojumu par kopējo summu 346 miljonu eiro apmērā.

Militāro tehniku šajā laikā Krievijai pārdeva Francija, Vācija, Itālija, Austrija, Bulgārija, Čehija, Horvātija, Somija, Slovākija un Spānija.

Šīs valstis Krievijai piegādājušas raķetes, lielgabalus, torpēdas, spridzekļus un transporta līdzekļus, ziņo izdevums “The Insider”.

Militārā aprīkojuma pārdošana Krievijai tiešā veidā ir pretrunā ar embargo, kas pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā 2014.gadā aizliedza ES eksportēt uz Krieviju ieročus un militāro aprīkojumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu