"Skaitļiem nav nozīmes. Tas ir tikai uzraksts virs nārām." Navaļnijs par viņam piespriestajiem deviņiem gadiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Krievijas tiesa opozīcijas līderim Aleksejam Navaļnijam otrdien piesprieda vēl deviņus gadus cietumā, atzīstot viņu par vainīgu safabricētās apsūdzībās par krāpšanu un tiesneša apvainošanu. Navaļnijs, kurš savu vainu neatzīst un uzskata lietas par politiski motivētām, ar sociālo tīklu starpniecību sniedzis savu komentāru par viņam piespriesto sodu.

“Deviņi gadi stingrajā režīmā.

Mans kosmiskais lidojums nedaudz ievelkas – kosmosa kuģis iekļuvis pagaidu cilpā. Iedomājos, ka es esmu tajā sāgā kā tas puisis no [filmas] “Interstellar”.

Atcerieties, varoņi ieiet kosmosa stacijā, atgriezušies no planētas, uz kuras laiks rit vairākas reizes ātrāk. Viņus sagaida bārdains vīrs halātā: “Es jūs gaidīju 23 gadus, četrus mēnešus un astoņas dienas.”

Šo domu es gan ātri aizgaiņāju. Pirmkārt, man nav nedz bārdas, nedz halāta. Otrkārt, tas viss ir nieks.

Skaitļiem nav nozīmes. Tas ir uzraksts virs nārām, tas arī viss. Un vienkārši gaidīt nedz es, nedz mani kolēģi netaisāmies.

Kā jau es minēju savā “pēdējā vārdā”, mēs ne tikai turpinām Korupcijas apkarošanas fonda darbu, mēs to paceļam jaunā līmenī. Fonds kļūs par globālu organizāciju. Jūs mums tur esat nepieciešami. Piekāpiet.

Naudas balva, ko es saņēmu kopā ar Eiropas Parlamenta piešķirto Saharova balvu, kļūs par pirmo iemaksu šajā fondā. Eiropas Savienības pilsoņi savu pārstāvju vārdā pasniedza man šo balvu par cīņu ar korupciju. Es esmu pateicīgs un novirzu šo naudu šīs cīņas turpināšanai.

Starp citu, pievērsiet uzmanību, ka manu “pēdējo vārdu” aprāva, pārtraucot translāciju.

Protams, vārdiem ir spēks. [Krievijas diktators Vladimirs] Putins baidās no patiesības, es to vienmēr esmu teicis. Cīņa ar cenzūru, patiesības nogādāšana līdz Krievijas iedzīvotājiem - tā joprojām ir mūsu prioritāte.

Kremlis grauj medijus, bet mēs atbildam ar jaunu veidošanu. Es jau 5.martā jums izziņoju [mediju] “Popuļarnaja poļitika” - šobrīd tam jau ir gandrīz miljons sekotāju. Pievienojieties - kopā mēs izveidosim labāko mediju Krievijā.

Es esmu ļoti pateicīgs visiem par atbalstu. Draugi, gribu pateikt, ka vislabākais atbalsts gan man, gan citiem politzekiem ir nevis līdzjūtība un silti vārdi, bet rīcība. Jebkāda aktivitāte pret melīgo un zogošo Putina režīmu. Jebkāda pretdarbība šiem kara noziedzniekiem.

2013.gadā, izdzirdot savu pirmo spriedumu, es šo uzrakstīju un atkārtošu tagad: “Nesēdiet bezdarbībā. Tas krupis, kas sēž uz naftas caurules, pats sevi nenometīs.

Visus apskauju un mīlu!”

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu