Saules paneļu uzstādīšana Rīgas privātmājās – turpmāk vieglāka

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Rīgas dome precizējusi saules paneļu uzstādīšanas projektu saskaņošanas procedūras, faktiski atceļot saskaņošanu Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentā, informēja domes Komunikācijas pārvalde. Tādējādi būtiski paātrināta procedūra un samazinātas izmaksas iedzīvotājiem.

Saules paneļu uzstādīšanai nav nepieciešama būvvaldes atļauja, ja nav paredzēts veikt būvdarbus, piemēram, ēkas vai jumta nesošo konstrukciju pastiprināšana vai inženiertīkla pievada izbūve.

Foto: Unsplash

Tas tiek darīts, lai veicinātu saules paneļu izmantošanu, kam valsts ir piešķīrusi līdzfinansējumu.

Projektu iesniegumus par finansiālu atbalstu atjaunojamo energoresursu iekārtu iegādei mājsaimniecībās, kā arī lēmumus par finansējuma piešķiršanu vai atteikumu pieņems un vērtēs valsts SIA "Vides investīciju fonds".

Ja saules paneļu uzstādīšanas laikā plānota ēkas pārbūve, piemēram, nesošo konstrukciju pastiprināšana, tā veicama pamatojoties uz izstrādāto būvprojektu.

Ēkas pārbūvei nepieciešamie dokumenti noteikti Ēku būvnoteikumos.

Ņemot vērā, ka par ēkas drošumu atbild ēkas īpašnieks, pirms iekārtu izvietošanas ēkas īpašniekam ir nepieciešams veikt ēkas tehnisko apsekošanu, lai noskaidrotu jumta konstrukciju nestspēju.

Situācijā, ja saules paneli plānots uzstādīts uz zemes un tā ierīkošanai ir nepieciešams veikt būvdarbus, piemēram, ja ir nepieciešamība izbūvēt inženiertīkla pievadu, to realizē atbilstoši Atsevišķu inženierbūvju būvnoteikumiem.

Par būvdarbiem tiks uzskatīti tikai tādi darbi, ja saules paneļu darbībai nepieciešama ārējā inženiertīkla izbūve.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu