Kustības "Par!" deputāti turpinās strādāt "Attīstībai/Par!" Saeimas frakcijā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Veselības ministrs Daniels Pavļuts.
Veselības ministrs Daniels Pavļuts. Foto: Ieva Ābele, Saeima

Partijas "Kustība "Par!"" ("Par!") deputāti turpinās strādāt "Attīstībai/Par!" (AP) Saeimas frakcijā, liecina "Par!" līdera, veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) ieraksti "Twitter" kontā.

To "Par!" vadītājs paudis, reaģējot uz Rīgas mēra Mārtiņa Staķa izstāšanos no partijas.

Pavļuts atzīmē, ka kopā ar Staķi bijis politikā "plecu pie pleca" piecus gadus, kuru laikā uzbūvēta sociāli liberālā "Par!" un partiju apvienība AP. "Mārtiņš nolēmis iet savu ceļu, vēlu viņam veiksmi un saku paldies," raksta partijas priekšsēdētājs.

Pavļuts skaidro, ka Covid-19 "pandēmija nav beigusies, ir karš, drīz vēlēšanas", un norāda, ka šajā situācijā "Par!" turpinās strādāt Saeimas frakcijā, iekšlietu, veselības aprūpes jomās un pašvaldībās "pēc labākās sirdsapziņas".

Jau ziņots, ka pēc Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) lēmuma apturēt Rīgas teritorijas plānojumu nākamajiem gadiem, Rīgas mērs Staķis nolēmis izstāties no partijas "Par!", kas automātiski nozīmē, ka viņš pamet arī apvienību AP.

Staķis sociālajos tīklos skaidroja, ka "Par!" viņu aizrāvis ideālisms, intelektuālā bagātība un tieksme pēc taisnīguma.

Viņš kandidējis uz Rīgas mēra amatu, lai uzlabotu dzīvi pilsētā, un viņu "patiesi sanikno", ka tuvākais sabiedrotais - partija "Latvijas attīstībai" - "šauru interešu dēļ norāvusi bremzes Latvijas galvaspilsētas attīstībai".

Staķis paudis nožēlu, ka viņš kļūdījies attiecībā uz apvienības veidošanu ar partiju "Latvijas attīstībai", piebilstot, ka vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Artūra Toma Pleša (LA/AP) lēmums apturēt Rīgas teritorijas plānojumu ir netaisns un nesamērīgs.

Lai izpildītu Pleša vadītās ministrijas prasības, var būt nepieciešami pat gadi, un no tā cietīs Rīgas uzņēmēji, investori un budžets, apgalvoja Staķis.

"Man ir tikai viena iespēja pamest apvienību ar "Latvijas attīstībai". Tāpēc es paziņoju par izstāšanos no partijas Kustība "Par!"," paziņoja mērs, atvainojoties visiem biedriem, kurus viņš aicinājis atbalstīt apvienības AP izveidošanu.

Staķim ir "neizsakāmi žēl" pamest daudzus savus domubiedrus un atbalstītājus, taču "dzīvot tālāk un klusi pieņemt", ka Rīgas teritorijas plānojuma apturēšana notikusi likumīgi un "tai nav nekāda sakara ar kāda azartspēļu biznesa interesēm, būtu prasta melošana sev un partijas biedriem".

Staķis palikšot strādāt Rīgas domes priekšsēdētāja amatā un "Par!/Progresīvie" frakcijā, tādējādi turpinot "ieviest pārmaiņas pilsētā".

VARAM ir apturējusi Rīgas teritorijas plānojumu nākamajiem gadiem, jo konstatēta tā neatbilstība likumiem un samērīguma trūkums starp iesaistīto pušu interesēm, preses konferencē iepriekš informēja Plešs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu