Blinkens: ASV mērķis nav režīma maiņa Krievijā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens.
ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens. Foto: Jacquelyn Martin/Pool via REUTERS/File Photo

ASV oficiālā nostāja, ka Vašingtonas stratēģija nav panākt režīma maiņu Krievijā vai kādā citā valstī, paliek nemainīga, apliecinājis ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens.

Šādi Blinkens, kas šobrīd ir vizītē Izraēlā, komentēja ASV prezidenta Džo Baidena vārdus par Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Baidens sestdien sacīja, ka iebrukums Ukrainā ir Maskavas stratēģiska kļūda un ka Putins vairs nedrīkst palikt pie varas.

"Dieva vārdā, šis cilvēks nedrīkst palikt pie varas," sacīja ASV līderis.

Daudzi komentētāji Baidena vārdus saprata kā apliecinājumu tam, ka ASV mērķis ir panākt Putina atstādināšanu no varas.

Atbilstoši Blinkena skaidrojumam Baidens runājis par to, ka Putinam nedrīkst būt varas pār citām valstīm un ka viņam nav tiesību uz agresiju pret Ukrainu.

Iepriekš ar līdzīgu skaidrojumu klajā bija nācis Baltais nams.

Kā skaidroja Baltā nama pārstāvis, Baidena teiktais nenozīmē tiešu aicinājumu gāzt Putinu, bet gan neļaut viņam īstenot ietekmi pār kaimiņvalstīm.

"Prezidents gribēja pateikt, ka Putinam nedrīkst ļaut īstenot varu pār saviem kaimiņiem reģionā.

Viņš nerunāja par Putina varu Krievijā vai režīma maiņu," sacīja Baltā nama amatpersona.

Runā, ar kuru Baidens uzstājās Varšavā, viņš ukraiņu pretestību krievu iebrukumam pielīdzināja antikomunistiskās pretestības kustības cīņai par brīvību, atzīstot, ka pasaulei jāgatavojas ilgai kaujai, kas to sagaida.

Runa ir par "dižo cīņu par brīvību, cīņu starp demokrātiju un autokrātiju, starp brīvību un apspiešanu, starp noteikumos balstītu kārtību un tādu, ko nosaka brutāls spēks," sacīja ASV prezidents.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu