Pagājušajā gadā Latvijā tika nodarbināti 24 bēgļi vai alternatīvā statusa ieguvēji

Vita Daukste-Goba
, TVNET Ziņas | KLIK redaktore
CopyLinkedIn Draugiem X
Konditors. Ilustratīvs foto
Konditors. Ilustratīvs foto Foto: Shutterstock

Pagājušajā gadā Latvijā darbā iekārtojās 24 Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) reģistrētie bēgļi vai alternatīvā statusa ieguvēji, portālam TVNET pastāstīja NVA pārstāvji.

Savukārt 2020. gadā tika nodarbināti 22 NVA reģistrētie bēgļi vai alternatīvā statusa ieguvēji.

Vaicāti par to, kādās profesijās bēgļi vai alternatīvā statusa ieguvēji Latvijā pērn strādāja, NVA pārstāvji informēja, ka viņi iekārtojās darbā tādās profesijās kā, piemēram, akmeņkalis, apkopējs, ceha strādnieks, konditors, kontaktmetinātājs, krāvējs, metālapstrādes darbgaldu operators, palīgstrādnieks, preču piegādātājs un citās.

Savukārt pirms diviem gadiem NVA reģistrētie bēgļi vai alternatīvā statusa ieguvēji atrada darbu šādās profesijās - datortehnikas inženieris, klientu apkalpošanas operators, konditors, kurjers, lokmetinātājs metināšanā ar mehanizēto iekārtu aktīvās gāzes vidē, metāla griezējs, noliktavas darbinieks u.c. 

Jau ziņots, ka Latvijā šogad februāra beigās reģistrētā bezdarba līmenis bija 6,8% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,1 procentpunktu mazāk nekā janvāra beigās, bet kopumā februāra beigās NVA bija reģistrēti 61 813 bezdarbnieki.

Šī gada februāra beigās NVA bija reģistrēti kopumā 61 813 bezdarbnieki, kas ir par 457 cilvēkiem mazāk nekā mēnesi iepriekš, kad aģentūrā bija reģistrēti 62 270 bezdarbnieku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu