Plešam un Rīgas domei kopīgi jāatrod risinājums galvaspilsētas attīstībai, tā Kariņš

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. Foto: Zane Bitere/LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Artūram Tomam Plešam (AP) un Rīgas domei kopīgi jāatrod risinājums Latvijas galvaspilsētas attīstības nodrošināšanai, šodien pēc valdību veidojošo partiju sanāksmes žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.

Šādi premjers atbildēja uz jautājumu, kā reaģēs uz Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) prasīto Pleša demisiju.

Kariņš skaidroja, ka "galvenā domstarpība" Rīgas domei un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM) ir par Rīgas teritorijas attīstības plānojumu.

Ministru prezidents uzsvēra, ka Rīgai ir jābūt attīstības plānam. "Risinājums ir, ka VARAM ministrs un Rīgas dome apsēžas pie galda un atrod risinājumu, kas ļauj mūsu galvaspilsētai attīstīties," pauda Kariņš.

Kā ziņots, VARAM ir apturējusi Rīgas teritorijas plānojumu nākamajiem gadiem, jo konstatēta tā neatbilstība likumiem un samērīguma trūkums starp iesaistīto pušu interesēm, iepriekš informēja Plešs.

Savukārt Rīgas mērs Mārtiņš Staķis norādījis, ka ar šo lēmumu VARAM uz vairākiem gadiem apturējusi Rīgas attīstību un plānojuma apturēšanas dēļ pašvaldībā neieplūdīs investīcijas daudzu miljonu eiro apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu