Līdz 27. martam Latvijas slimnīcās ar Covid-19 stacionēti septiņi ukraiņu bēgļi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

No 7.marta līdz 27.martam Latvijas slimnīcās nogādāti septiņi ukraiņu bēgļi, kuriem konstatēta inficēšanās ar Covid-19, liecina Veselības ministrijas (VM) sagatavotā informācija valdībai.

Laikā no 7. līdz 20.martam Latvijā inficēšanās ar Covid-19 konstatēta 89 Ukrainas civiliedzīvotājiem, un šajā laikā hospitalizēti septiņi no viņiem. No stacionētajiem pacientiem trīs atrodas stacionārā "Gaiļezers" un pa vienam - Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā, Jelgavas pilsētas slimnīcā, Vidzemes slimnīcā un Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā.

Divu nedēļu kumulatīvais saslimstības ar Covid-19 rādītājs uz 100 000 Ukrainas civiliedzīvotāju Latvijā ir 825,2, un saslimšana šo personu vidū ir trīs reizes mazāka nekā Latvijas iedzīvotāju vidū, liecina VM valdībai sniegtā informācija.

No Latvijā konstatētajiem ar Covid-19 saslimušajiem Ukrainas iedzīvotājiem vairums jeb 78,6% ir sieviešu, bet 21,4% - vīriešu. Arī ukraiņu bēgļu vidū vairums ir sieviešu un bērnu, jo vīrieši spēka gados Ukrainā lielākoties paliek karot.

Lielākajai daļai jeb 47 no 89 ar Covid-19 saslimušajiem ukraiņu bēgļiem Latvijā uzturēšanās adrese ir norādīta Rīgā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu