Krievijas karavīri rakuši ierakumus ap Čornobiļas AES un saņēmuši "būtiskas radiācijas devas"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Cilvēks tur radiācijas dozimetru pie Sarkanā meža, Kijevas apgabalā, Ukrainas ziemeļos.
Cilvēks tur radiācijas dozimetru pie Sarkanā meža, Kijevas apgabalā, Ukrainas ziemeļos. Foto: Volodymyr Tarasov/Ukrinfo/SIPA/Scanpix

Ir apstiprinātas ziņas, ka Krievijas karavīri rakuši ierakumus Sarkanajā mežā - desmit kvadrātkilometru zonā ap AES - un saņēmuši "būtiskas radiācijas devas", ceturtdien pavēstīja Ukrainas kodolenerģijas uzņēmums "Enerhoatom".

Krievijas karaspēks pamet Čornobiļas atomelektrostaciju (AES) un dodas Ukrainas-Baltkrievijas robežas virzienā. Krievijas karaspēks arī gatavojas pamest Slavutiču - pilsētu līdzās Čornobiļas AES, kur dzīvo spēkstacijas strādnieki.

Ir apstiprinātas ziņas, ka Krievijas karavīri rakuši ierakumus Sarkanajā mežā - desmit kvadrātkilometru zonā ap AES - un saņēmuši "būtiskas radiācijas devas".

Krievijas karavīri "krita panikā pie pirmajām slimības pazīmēm, kas parādījās ļoti ātri", un sāka gatavoties apvidus pamešanai, norādīja "Enerhoatom".

Krievi parakstījuši dokumentu, kurā apstiprināta AES nodošana un apliecināts, ka AES administrācijai nav pretenziju pret Krievijas karavīriem, kas "apsargājuši" objektu.

"Izrādās, ka okupanti "apsargāja" staciju vairāk nekā piecas nedēļas un pat tik labi, ka nav sūdzību," paziņojumā lietotnē "Telegram" norādīja "Enerhoatom".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu