LTV: Labdari Daugavpilī apbēdināti par naidu pret ukraiņu bēgļiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Kongresu namā darbojas atbalsta centrs Ukrainas iedzīvotājiem, kur tiek sniegta iespējami pilnvērtīga palīdzība Ukrainas pilsoņiem un viņu ģimenes locekļiem, kuri izceļo no Ukrainas vai kuri nevar atgriezties Ukrainā saistībā ar Krievijas izraisīto karu. Attēls ilustratīvs.
Kongresu namā darbojas atbalsta centrs Ukrainas iedzīvotājiem, kur tiek sniegta iespējami pilnvērtīga palīdzība Ukrainas pilsoņiem un viņu ģimenes locekļiem, kuri izceļo no Ukrainas vai kuri nevar atgriezties Ukrainā saistībā ar Krievijas izraisīto karu. Attēls ilustratīvs. Foto: Edijs Pālens/LETA

Daugavpilī izmitināti nedaudzi Ukrainas kara bēgļi. Daži pilsētnieki vērš naidu pret atbēgušajiem. Cilvēki, kas cenšas bēgļiem palīdzēt, ir  sašutuši. Pilsētā saņemta informācija, ka tiek izplatītas viltus ziņas, piemēram, par agresīviem jauniem vīriešiem no Ukrainas, kuri meklē strīdu ar vietējiem, lai gan no visiem bēgļiem tikai daži ir vīrieši un visi sirmā vecumā, bet vairākums ir sievietes ar bērniem, vēsta Latvijas Televīzijas Ziņu dienesta raidījums "Panorāma".

Bēgļi pilsētā uzturas Pestīšanas armijas Daugavpils korpusā. Tā vadītāja Marina Sporāne norādīja, ka aktīvi iesaistās diskusijās ar tiem, kuri, piemēram, apšauba kara notikumus Ukrainā. Viņa uzskata, ka tieši Krievijas ziņu kanālu vēstītais ir galvenais iemesls, kādēļ daugavpilieši apšauba notiekošo Ukrainā. 

"Dažādi cilvēki skatās krievu televīziju, un tāpēc viņiem tikai viens avots, viens skatījums uz visu to situāciju.

Cilvēki domā, ka tur mācības vai operācijas, bet mēs redzam dzīvus stāstus no cilvēkiem. Un zinām, kas tur notiek," teic Sporāne.

Līdz šim neviena no ziņām par konfliktiem, kuros iesaistīti Ukrainas kara bēgļi, Daugavpilī nav apstiprināta. Tās visas ir bijušas viltus ziņas.

"Šeit ir 384 cilvēki un tikai 16 vīrieši "65+" [vecuma grupā], viņi nestaigā un nekliedz "Slava Ukrainai". Tāpēc mums ir tāda laba devīze "Sirdi Dievam un roku cilvēkam". Un mums tas palīdz to visu tā pārdzīvot vieglāk. Mēs zinām, kuram ir taisnība," pauda Pestīšanas armijas brīvprātīgā Līvija Plokšte.

Viņa norāda, ka palīdzība tiek sniegta ne tikai ukraiņiem, bet arī vietējiem daugavpiliešiem. "Ne jau visiem ir tā paveicies, ka ir tā bagātība. Daudzi nāk."

Plašāk skaties sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu