Latvijas Zemnieku savienība vērtēs turpmāku sadarbību ar Lembergu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdes loceklis Latvijas Zemnieku savienības priekšsēdētājs Armands Krauze piedalās preses konferencē pēc ZZS valdes, Saeimas frakcijas un ZZS sadarbības partijas "Latvijai un Ventspilij" priekšsēdētāja tikšanās.
Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdes loceklis Latvijas Zemnieku savienības priekšsēdētājs Armands Krauze piedalās preses konferencē pēc ZZS valdes, Saeimas frakcijas un ZZS sadarbības partijas "Latvijai un Ventspilij" priekšsēdētāja tikšanās. Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas Zemnieku savienība (LZS) vērtēs turpmāku sadarbību ar Ventspils domes deputātu Aivaru Lembergu ("Latvijai un Ventspilij"), partijas kongresā sestdien norādīja LZS priekšsēdētājs Armands Krauze.

Viņš aicināja visas LZS nodaļas strādāt ar šo jautājumu un to savstarpēji apspriest. Pēc šīs apspriešanās LZS valde apņemas pildīt biedru gribu.

Diskusiju par turpmāku sadarbību ar Lembergu sākās partijas "Liepājas partija" kongresā, kuras valdes priekšsēdētājs Uldis Sesks uzstājās arī LZS kongresā. "Liepājas partija" piektdien, 1.aprīlī, paziņoja, ka uz nākamajām vēlēšanām kā premjera amata kandidātu virzīs Māri Kučinski.

Kučinskis gan atzīmējis, ka viņa nominācija būs iespējama tikai gadījumā, Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) Saeimas vēlēšanās nestartēs kopā ar "Latvijai un Ventspilij", ko vada Lembergs - Kučinska vārdiem, "cilvēks ar neviennozīmīgu nostāju pret Latvijas drošībai būtiskiem jautājumiem".

Tikmēr domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks sadarbības jautājumos Guntis Blumbergs ("Latvijai un Ventspilij") sestdien LZS kongresā aizstāvēja Lembergu, paužot pārliecību, ka turpmākajā tiesvedības procesā Latvijas tiesu sistēma atzīs viņu par nevainīgu.

Jau ziņots, ka Lembergu pirmās instances tiesā 19 apsūdzības sadaļās atzina par vainīgu, bet 21 sadaļā attaisnoja. Lembergu atzina par vainīgu kukuļņemšanā, dokumentu viltošanā, noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanā, dienesta viltojumā, neatļautā dalībā mantiskos darījumos, kā arī nepatiesu ziņu norādīšanā deklarācijas. Savukārt attaisnots viņš tika dienesta stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā un valsts amatpersonai noteikto ierobežojumu pārkāpšanā.

Pēc cietumā pavadīta aptuveni gada 2022.gada 25.februārī Lembergs tika atbrīvots no apcietinājuma pret 100 000 eiro drošības naudu.

Lemberga krimināllietu Rīgas apgabaltiesa apelācijas kārtībā turpinās izskatīt 5.aprīlī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu