Algu nodrošināšanai personām aprūpes centros valdība piešķir 746 678 eiro

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Valdība otrdien, 5. aprīlī, lēma no neparedzētiem līdzekļiem piešķirt 746 678 eiro, lai par laikposmu no pērnā gada 1. decembra līdz šī gada 31. martam nodrošinātu piemaksu līdz 50% apmērā no mēnešalgas personām, kas iesaistītas aprūpē paaugstināta riska apstākļos.

Par paaugstinātu risku šajā gadījumā tiek uzskatīti apstākļi, kuros pakalpojumi jāsniedz par spīti tam, ka institūcijā, kurā nodrošina sociālos pakalpojumus ar izmitināšanu, ir konstatēta Covid-19 infekcija vai klientiem noteikts ar Covid-19 inficētas personas kontaktpersonas statuss.

Finansējums ir nepieciešams, lai nodrošinātu piemaksas klientu aprūpē iesaistītajam personālam institūcijās, kurā sociālos pakalpojumus ar izmitināšanu sniedz pašvaldības vai valsts dibināts sociālo pakalpojumu sniedzējs vai tāds, kuram ir noslēgts līgums ar pašvaldību vai valsti par minēto pakalpojumu sniegšanu.

Tāpat piemaksas pienākas personālam, kas iesaistīts personu testēšanā Covid-19 antigēna noteikšanai.

Februāra mēnesī bija vērojams liels ar Covid-19 saslimušo personu skaits, kā arī kontaktpersonu skaits, tāpēc februārī iestādes un pašvaldības ir iesniegušas atskaites ar ievērojami lielāku nepieciešamā finansējuma apmēru. Līdz ar to jau februārī pašvaldībām kompensējamie izdevumi pārsniedz pieejamos resursus saskaņā ar sākotnēji plānotajiem resursiem - resursu iztrūkums pašvaldību izdevumu kompensēšanai par februāri ir 41 673 eiro.

Vienlaikus analizējot janvāra-februāra izpildes datus par valsts sociāliem aprūpes centiem, secināms, ka augstās saslimstības dēļ martā veidosies finanšu nepietiekamība attiecībā pret plānoto finansējumu Valsts sociālās aprūpes centros, norāda Labklājības ministrija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu