Teroraktā Telavivā ceturtdien nogalināti divi cilvēki; vairāki ievainoti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Terorakts Telavivā
Terorakts Telavivā Foto: EPA/Scanpix

Teroraktā ceturtdienas vakarā Telavivā bruņots uzbrucējs nošāvis divus cilvēkus un vairākus ievainojis, vēsta Izraēlas laikraksts "Haaretz".

Uzbrukumam sekojusi vērienīga drošības spēku operācija, un uzbrucējs nogalināts apšaudē, kas izraisījusies tās gaitā, pavēstīja policija.

"Mums šorīt tas izdevās - sadarbojoties operatīvajām un izlūkošanas struktūrām, noslēdzot loku un apšaudē likvidējot teroristu," paziņojumā apliecināja policijas komisārs Jaakovs Šabtajs.

Drošības dienests "Shin Bet" pavēstīja, ka tā aģenti un drošības spēki atraduši uzbrucēju, kas "slēpās netālu no mošejas".

Uzbrucējs bijis 25-30 gadus vecs vīrietis no Dženinas bēgļu nometnes okupētajā Rietumkrastā, vēsta Izraēlas sabiedriskais radio.

Viņš raidījis šāvienus cilvēkos ļaužu pilnā bārā Telavivas centrā.

Policija pēc uzbrukuma nobloķēja ceļus un apturēja sabiedrisko transportu. Uzbrucēja meklēšanas operācijā bija iesaistīti vairāk nekā 1000 policistu un karavīru.

Telavivas Ihlovu slimnīca sniedza medicīnisko palīdzību astoņiem cilvēkiem kas guvuši savainojumus apšaudē. Viena ievainotā stāvoklis ir kritisks, piektdienas rītā pavēstīja slimnīca.

Liecinieki pastāstīja, ka uzbrukuma rajonā dzirdējuši vairākus desmitus šāvienu.

Šis ir ceturtais terorakts Izraēlā pēdējo nedēļu laikā. Trīs no šiem teroraktiem notika laikā no 22. līdz 29.martam, un tajos nogalināti 11 cilvēki. Divus teroraktus sarīkoja Izraēlas arābi, kas bija saistīti ar džihādistu grupējumu "Islāma valsts", bet vienu sarīkoja palestīnietis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu