Ukrainu atbalstošais "Novaja gazeta" redaktors vilcienā apliets ar krāsu

Papildināts
TVNET/Meduza
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums

Neatkarīgā Krievijas laikraksta "Novaja gazeta" galvenais redaktors Dmitrijs Muratovs, kuram pērn tika piešķirta Nobela Miera prēmija, ceturtdien vilcienā Maskava-Samara ticis apliets ar sarkanu krāsu, vēsta portāls "Meduza".

"Viņš [uzbrucējs] iekliedzās: "Muratov, tas tev par mūsu puišiem!" Muratovs par piedzīvoto stāsta izdevumam "Novaja gazeta. Jevropa", kuru nodibināja "Novaja gazeta" žurnālisti, kam represiju dēļ nācās pamest Krieviju.

Muratovs savu Nobela Miera prēmijas medaļu atdevis fondam, kas sniedz palīdzību ukraiņu bēgļiem, kas to varēs izsolīt un iegūt finansējumu savai darbībai.

"Novaja gazeta" kritizējusi Krievijas sākto karu Ukrainā, taču tādos veidos, kas nepārkāpj represīvos likumus, kas Krievijā tikuši pieņemti saistībā ar kara atspoguļojumu.

Neskatoties uz to, "Novaja gazeta" uz laiku pārtraukusi darbību. Emigrējušie žurnālisti sākuši projektu "Novaja gazeta. Jevropa".

Krievijas sociālo tīklu kanālos parādījies uzbrukuma videoieraksts ar draudiem arī citiem žurnālistiem, kuri "atbalsta melus par "traģēdiju Bučā" un nepamana, kā griež rīkles mūsu puišiem".

Saskaņā ar policijas sniegto informāciju, uzbrukums Muratovam noticis, kamēr vilciens bija piestājis Kazaņas dzelzceļa stacijā un notika pasažieru iekāpšana. Vagonā iekāpuši divi vīrieši medicīniskajās maskās un uzdevušies par dzelzceļa darbiniekiem. "Pēc tam viens no viņiem iegāja kupejā un ar sarkanu krāsu aplēja pasažieri. Tūlīt pēc tam abi nezināmie vīrieši izskrēja no vilciena un paslēpās," notikušo atstāsta policijas pārstāvis. 

Raidorganizācija "Radio Svoboda" ziņo, ka viens no uzbrucējiem aizturēts Maskavā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu